Af Ritzau - 25/08-16 07:59

Sådan finder du det bedste loppeguldSådan finder du det bedste loppeguld

Hvis du vil gøre dig gode køb på et af sensommerens loppemarkeder, handler det om at spotte den rigtige sælger på de rigtige steder.

storybild

Der gemmer sig guld blandt alt det ragelse, der sælges på loppemarkederne. Fidusen er at vide, hvor man skal lede. (Billede: Free/Colourbox)

Det er efterhånden vanskeligt at tænde for tv'et uden at falde over et genbrugsprogram eller nogen, der dyster om at finde de bedste ting på loppemarkeder.

Det gamle skidt er blevet populært at gå på opdagelse i.

Der er rift om de gode ting, men det er stadig muligt at finde en Kaare Klint-lampe til en halvtredser eller Georg Jensen sølvtøj til spotpris.

- Man kan sagtens være heldig at finde nogle gode ting, der er mange penge værd, men til en fornuftig pris, siger Mariette Tiedemann, der har skrevet en række bøger om loppemarkeder.

Spørgsmålet er blot, hvor man bør gå hen. I takt med at genbrugsguldet er blevet mere eftertragtet, er der også kommet flere handlende til, som vil tjene penge på vores higen efter nostalgi.

Men man kan stadig gøre et godt kup på små loppemarkeder i sommerhusområderne, siger Mariette Tiedemann.

Sommerhuse sælges nemlig ofte med inventar, og det betyder, at de nye ejere af og til gerne vil sælge ud af gamle møbler eller af porcelænssamlingen.

- Sommerlandet er godt. De steder, hvor der er udskiftning af sommerhuse, og hvor nye ejere kan leje en stand, hvis de tænker: 'Lad os komme af med det gamle skidt'. Der kan man være heldig at gøre et godt køb, siger Mariette Tiedemann.

Hvor i landet man kan gøre sig de bedste fund, er meget afhængigt af, hvad man går efter.

Ifølge Ulrik Kemnitz, der er kendt fra DR1-programmet "Antikduellen", er det en udbredt misforståelse, at det er i Jylland, man gør de bedste handler.

- Nogle ting er dyrere at købe i Jylland end på Sjælland. Eksempelvis er der mange udlændinge, især tyskere, der drøner op og ned i Jylland på jagt efter teaktræsmøbler. Det har gjort, at priserne er blevet højere end i København, siger Ulrik Kemnitz.

Men hvis man vil gøre en god handel, er det ikke vigtigst hvor, men hos hvem, man handler. På mange markeder er der nemlig en blanding mellem private og professionelle handlende. Her er et godt tip, at jo pænere og mere præsentable tingene ser ud, jo dyrere er de også.

- Dem med de flot opsatte ting er ofte professionelle, der udmærket ved, hvad tingene skal koste. Gå i stedet efter det, der ligner en rodebutik. Det er ofte private, som gerne vil af med tingene. De gider ikke slæbe dem med hjem igen. Den etablerede kræmmer tager bare varerne med til det næste marked, siger Mariette Tiedemann.

Fakta: Gode råd til loppejagten

- Kom altid tidligt - gerne lidt før åbningstid - til loppemarkedet.

- Kig altid grundigt i rodekasserne under bordene på loppestandene. De kan sagtens indeholde noget spændende.

- De bedste handler gøres som regel med folk, der bare vil af med det gamle "ragelse" fra kælderen.

- Kør en tur og kig efter hjemmelavede skilte, der fortæller om loppemarkeder. Her er det ofte private, som sælger ud.

Kilde: Mariette Tiedemann

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx