17/08-17 17:05; Opdateret: 17/08-17 17:15

Vestas-aktionærer taber 10,7 milliarder kronerVestas-aktionærer taber 10,7 milliarder kroner

Et skuffende regnskab fra Vestas har torsdag sendt aktien i minus på 7,95 procent.

storybild

Ejerne af Vestas' aktier har tabt værdi for 10,7 milliarder kroner, efter aktiekursen faldt med omkring otte procent. Scanpix/Morten Dueholm

København. Torsdag fremlagde Vestas et skuffende regnskab, og det får aktionærerne at mærke. Ovenpå resultatet mistede aktiekursen på Vestas-aktierne luft under vingerne og faldt i værdien.

I alt faldt den gennem torsdagens handel med 7,95 procent. Det svarer til, at de samlede Vestas-aktier er blevet 10,7 milliarder kroner mindre værd siden onsdag.

Regnskabet fra andet kvartal i år viste, at Vestas’ omsætning og overskud har slået bremserne i. Særligt omsætningen i vindmølledivisionen faldt.

Dermed kunne nettoresultatet på 186 millioner euro ikke møde forventningerne, der var højere.

Historisk set er der dog stadig langt til tidligere tiders lave aktiekurser for Vestas. 21. november 2012 kunne en Vestas-aktie købes til kurs 24. Efter torsdagens fald er kursen på 573.

Selvom regnskabet var dårligt, har aktiefaldet overrasket Danske Banks chefhandler Mads Zink. Det siger han til Ritzau Finans.

- Man kan sige, at Vestas' regnskab ved første gennemlæsning umiddelbart så noget svagt ud, siger han.

- Men dykker man lidt ned i tallene, er ordreindtaget faktisk 5 procent højere end forventningerne, og jeg mener ikke, at aktien burde falde så meget, som den gør.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx