Af Mick Allerup Jensen - 05/08-17 12:17

Vildt: Så meget kan du tjene på at sælge din gamle iPodVildt: Så meget kan du tjene på at sælge din gamle iPod

Skynd dig at rode kælderrummet eller skuffer igennem!

storybild

Hvis du også var typen, der gik og krammede din iPod, inden streamingtjenester og smartphones for alvor vandt indpas i dagligdagen, har du måske glemt og gemt guld liggende. Det skriver The Sun.

Du kommer måske til at føle dig en smule gammel, men det er nu 12 år siden, Apple lancerede iPod Shuffle og iPod Nano. Nu har den californiske tech-gigant besluttet at stoppe produktionen, og det betyder, at de små gadgets bliver udfaset. Samtidig betyder det, at de også snart kan træde ind i retro-kategorien.

Det åbner op for muligheder for dig, der har en gammel Nano eller Shuffle liggende derhjemme. Du kan nemlig tjene en god skilling på det gamle musikgrej.

Nogle modeller vil ikke booste din økonomi særlig meget, men andre er flere tusind kroner værd - hvis du altså ikke har brugt dem til at åbne breezere med i dine unge dage.

Så hvad er de forskellige modeller helt konkret værd, hvis du vil sælge dem på eBay? Det har The Sun fået vurderet.

iPod Shuffle

IPod Shuffle kom i fire generationer.

Hvis du har en første generation-iPod Shuffle med over 500MB hukommelse i ubrudt emballage, kan du sælge den for omkring 1.600 danske kroner.

En anden generation-iPod Shuffle i god stand kan indbringe dig mellem 165 og 740 kroner på eBay. Apple lancerede også en RED-version. Den kan sælges for op mod 3.300 kroner.

Tredje generation-modellerne er tilsyneladende en smule sværere at finde. De kan sælges for op mod 1.200 kroner.

Der ér blevet budt over 2.000 kroner for den nyeste version af iPod Shuffle - fjerde generation. Men du får sandsynligvis ikke mere end 650 kroner for den. Men det er jo også en slags penge.

iPod Nano

IPod Nano kom i hele syv forskellige generationer. Her gælder det samme princip om stand og hukommelse.

En første generation-Nano i mint condition og ubrudt emballage kan indbringe cirka 1.600 kroner.

Anden generation er åbenbart ikke meget værd. Den kan du få omkring 160 kroner for.

Tredje generation ligger mellem 400 og 1.600 kroner.

Fjerde generation er ikke rigtig noget at råbe hurra for. Du kan måske sælge den for 240 kroner, men har du en af de sjældne RED-modeller, kan du få minimum 800 kroner for den. Det samme gælder for femte generation-iPod Nano.

Den sjette generation topper med en salgspris på 1.650 kroner, men lad være med at sætte næsen op efter mere end 1.000-1.250 kroner.

Syvende generation er stadig ude i butikkerne, så du kan ikke forlange mere end den aktuelle salgspris. Men vent et par år og tjek priserne dér.

BONUS: iPod Classic

Hvad kan du få for den allerførste iPod? Den første iPod (Classic-modellen) kom på gaden i 2002. Hvis du har en spritny een af slagsen i ubrudt emballage med 5GB hukommelse (ja, det var vildt dengang), kan du sælge den for op mod 75.000 kroner.

Så tjek lige skuffer og skabe. Det kan blive din heldige dag!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx