Af - 09/03-15 09:20; Opdateret: 09/03-15 10:06

Model, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firmaModel, webudvikler og marketingchef: 19-årige Sarah styrer eget firma

Sarah Bjørnsten er ikke bare indkøber, model og webudvikler i sin nystartede virksomhed - hun bærer ni arbejdstitler i alt.

storybild

19-årige Sarah Bjørnsten driver ved siden af handelsgymnasiet sit eget firma, hvor hun sælger modetøj på netttet. (Billede: PR-foto)

Webudviker, indkøber, lagerbestyrer, model, fotograf, bogholder, administrator, sælger, marketingchef. 19-årige Sarah Bjørnsten, som går i 2.g på handelsgymnasiet i Lyngby, har hele ni kasketter på som indehaver af og eneste ansatte i webshoppen Trendee.dk.

De scorer kassen på at give dig lækkert hår
De scorer kassen på at give dig lækkert hår

Siden 15. november sidste år har hun solgt modetøj, der er målrettet unge piger. Endnu er virksomheden i opstartsfasen, og det kræver sin unge kvinde: Sarah har måttet lære sig det meste fra bunden.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

- Jeg anede intet om, hvordan man opbygger en hjemmeside eller kodning, da jeg gik i gang. Men det satte jeg mig så ind, og det er jeg blevet rigtig god til, siger hun.

Samtidig er hun ikke alene model på mange af webshoppens billeder. Hun tager også selv billederne med sit fjernbetjente kamera. Hjemmesiden og webshoppens profil på Facebook og Instagram skal opdateres, nyt tøj indkøbes og ordre afsendes.

Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma
Droppede ud af 2.g: Nu har 17-årige Frederik eget firma

- Det tager selvfølgelig noget tid. Men mine venner kan godt forstå, at det er et stort arbejde, og at der er dage, hvor jeg ikke har tid til at være sammen med nogen, siger hun.

Sarah har skudt godt 50.000 kroner fra sin børneopsparing ind i webshoppen. Konceptet er enkelt. Det handler om at købe få eksemplarer hjem af den samme vare, så kunderne kun får adgang til limited editions, og hun samtidig undgår at brænde inde med et stort lager.

- Når der er udsolgt, er der udsolgt. Jeg genindkøber ikke den samme vare, men går hele tiden efter at finde nye varer.

27-årige Lasse jagter sin iværksætter-drøm: Men det har konsekvenser
27-årige Lasse jagter sin iværksætter-drøm: Men det har konsekvenser

Markedsføringen kører hun primært på Facebook og Instagram, men også gennem nye mindre kendte bloggere, der ikke kræver betaling for omtale og delinger. Salget er ikke voldsomt stort endnu, men stort nok til, at hendes opstartsomkostninger er dække ind.

- Det, jeg tjener nu, geninvesterer jeg i virksomheden. De penge vil jeg ikke bruge på mig selv. Mit eget forbrug må jeg dække med SU'en og resten af min børneopsparing.

Sarah satser på, at Trendee.dk vækster i de kommende år, men sideløbende vil hun tage en business-orienteret uddannelse efter handelsgymnasiet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx