Af - 07/01-14 12:00

Bare rolig - Netto og Føtex ændrer sig ikkeBare rolig - Netto og Føtex ændrer sig ikke

Selvom store dele af aktierne i Dansk Supermarked har skiftet hænder, kommer det ikke til at betyde det store for kunderne.

storybild

Der kommer ikke til at ske de store omvæltninger i Dansk Supermarkeds butikker, vurderer eksperter. (Billede: Polfoto/Per Folkver)

A.P. Møller-Mærsk har i dag solgt en stor del af deres aktier i Dansk Supermarked til Salling-koncernen i en handel, der vurderes til at indbringe fragt-giganten i omegnen af 14 milliarder kroner.

A.P. Møller - Mærsk sælger aktier i Dansk Supermarked
A.P. Møller - Mærsk sælger aktier i Dansk Supermarked

Men selvom dele af ejerskabet skifter hænder, skal kunder i Føtex, Bilka og Netto ikke frygte, at det bliver markant anderledes at gå på indkøb i det lokale supermarked.

- Det har ingen betydning på kort sigt, men det er klart, at Dansk Supermarked vil følge med udviklingen på detailmarkedet, og derfor vil der med tiden ske en udvikling, men det har ikke meget med salget at gøre, siger analytiker i Sydbank Jakob Pedersen til DR Nyheder.

Han kalder det i øvrigt positivt, at Dansk Supermarked forbliver på danske hænder frem for at blive solgt til udlandet, som nogle havde frygtet.

- Det er positivt, at en butik, der drevet efter danske principper, forbliver dansk. Det betyder også, at de ansatte ikke skal forvente de store omvæltninger, siger han til DR Nyheder og påpeger, at det samtidigt er givtigt for Mærsk, at de nu kan fokusere på deres øvrige forretninger med skibe, olie og gas.

Netto fanget i snyd: Bruger nøglehulsmærke ulovligt
Netto fanget i snyd: Bruger nøglehulsmærke ulovligt

DR’s erhvervskorrespondent, Nina Munch-Perrin, mener heller ikke, at salget får den store betydning for kunderne.

- Man kommer ikke til at mærke det. Men salget betyder, at der nu er ro omkring ejerskiftet, og at der nu kan fokuserer på en langsigtet vækstplan, så Dansk Supermarked stadig vil fortsætte med at vokse i Danmark, men nok også internationalt, siger hun.

Mærsk ejer stadig 19 procent af Dansk Supermarked, men som en del af handelen har F. Salling A/S fået købsoption på de resterende aktier i fem år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Thulesen Dahls snedige dobbeltspil:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx