Af - 08/05-14 08:00

Ekspert: Flystrejke kan blive dyrt for forbrugerneEkspert: Flystrejke kan blive dyrt for forbrugerne

Konflikten i Norwegian kan blive langstrakt og ikke mindst dyr for flypassagererne. Det vurderer ekspert.

storybild

Konflikten hos Norwegian kan blive langvarig og koste forbrugerne penge. Det vurderer ekspert. (Billede: Polfoto/ADRIAN JOACHIM)

Den varslede strejke blandt kabinepersonalet hos Norwegian kan blive en sej omgang og kan komme til at koste forbrugerne dyrt, hvis ikke de kender deres rettigheder. Det vurderer Ole Kirchert Christensen fra Check-in.dk, som skriver om rejser og luftfart.

Norwegian-boss: Forstår ikke strejken
Norwegian-boss: Forstår ikke strejken

- Rundt regnet har Norwegian 100 flyvninger dagligt fra Danmark, og de kan jo i værste fald alle sammen blive aflyst. Dog kan det tænkes, at selskabet vil leje fly med tilhørende personale ind fra andre selskaber til at dække de mest travle ruter, siger Ole Kirchert Christensen til metroxpress.

Stort skandinavisk flyselskab varsler strejke
Stort skandinavisk flyselskab varsler strejke

Som flyrejsende skal man også være varsom, da strejken, som han vurderer kan komme til at vare flere uger, kan tvinge passagerer til at skulle have flere penge op af lommen. Ifølge EU-regler skal Norwegian ombooke til andre selskaber. Differencen vil Norwegian så skulle betale.

- Det vil de nok forsøge at smutte udenom ved, at tilbyde folk deres penge tilbage. Og hvis folk siger ja til det, så er det jo dem selv som kan risikere at skulle have ekstra penge op af lommen for den nye billet, forklarer han.

Norsk konflikt kan sprede sig til Københavns Lufthavn
Norsk konflikt kan sprede sig til Københavns Lufthavn

Striden mellem ledelsen og kabinepersonalet handler om, at selskabet vil dele de norske og danske ansatte op på to forskellige selskaber, og derved vil de i fremtiden ikke kunne forhandle i fællesskab.

Natten til onsdag brød forhandlingerne sammen, og en enkelt medarbejder blev sendt i strejke af fagforbundet imens de venter på, at de resterende 1228 ansatte bliver klar. Af disse er 228 danskere. Strejken forventes at starte søndag eller mandag.

Norwegian-fly kollideret med ørn: Måtte sikkerhedslande
Norwegian-fly kollideret med ørn: Måtte sikkerhedslande

Norwegian-fly gennemsøgt: Der var ingen bombe
Norwegian-fly gennemsøgt: Der var ingen bombe


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jokeren brugte formue på coke: 'Nu...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx