Af Mads Brandsen - 28/11-17 11:55

Kendt dansk design-firma er gået konkursKendt dansk design-firma er gået konkurs

Omkring 35 ansatte risikerer at miste jobbet efter at den nordjyske virksomhed Rikki Tikki Company har indgivet sin konkursbegæring til Skifteretten i Aalborg.

storybild

Etly Klarborgs nisser, som i mange år er blevet solgt under navnet Trip Trap, står med garanti i mange, danske hjem. (Billede: Bax Lindhardt)

Det fremgår af et dekret, der er offentliggjort på Statstidende.dk. Virksomhedens hjemmeside er allerede taget ned.

I juli tabte ejeren af Rikki Tikki Company, der handler med møbler, isenkram og anden boligindretning, en retssag til den nordjyske familievirksomhed Klarborg ApS om salget af de kendte Klarborg-nisser, der gennem 17 år har været forhandlet af Rikki Tikki Company under navnet Trip Trap.

Det blev begyndelsen på nedturen for Rikki Tikki Company, der blev stiftet tilbage i 2000 af Ib Møller.

Tilbage i sommeren 2015 valgte den nordjyske designer Etly Klarborg og hendes familie at opsige en licensaftale med Rikki Tikki Company for at sælge nisserne under eget navn. Opsigelsen indebar, at Rikki Tikki frem til oktober i år havde ret til at sælge restlageret af nisserne. Rikki Tikki fortsatte dog med at afgive nye bestillinger, og det konkluderede først Sø- og Handelsretten og senest Vestre Landsret i juli, at virksomheden ikke havde ret til.

Klarborg-familien har siden varslet et erstatningskrav mod Rikki Tikki Company.

Ib Møller stod også bag den succesfulde designvirksomhed Trip Trap, der i dag hedder Skagerak. Skagerak har siden 2001 ikke haft nogen forbindelse til Rikki Tikki Company og er således ikke påvirket af konkursbegæringen.

Administrerende direktør for Rikki Tikki Company, Cecilia Winther, ønsker ikke at kommentere konkursbegæringen over for BT, men henviser til kurator, advokat Jens Højmark. Det har endnu ikke været muligt at træffe ham, ligesom det heller ikke har været muligt at træffe Etly Klarborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussens chef: Derfor er Kevin...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
1,2 mio. danske passwords lækket på...
bt.dk
Dyrlæger ser til med rædsel: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx