Af Ritzau - 27/10-16 14:41

MobilePays dør er pivåben for Jyske BankMobilePays dør er pivåben for Jyske Bank

Danske Banks mobilbetalingsløsning MobilePay tager gerne imod alle interesserede banker i Norden.

storybild

MobilePays dør står åben for andre banker. (Billede: Free/Johansen Linda)

Tidligere i oktober var det Nordea, der forlod samarbejdet om den mobile betalingsløsning Swipp. Torsdag meldte Jyske Bank så også, at man har forladt Swipp.

Mens Nordea fluks meldte, at man havde indgået et partnerskab med Danske Banks populære løsning MobilePay, har Jyske Bank ikke meldt ud, hvad banken gør herfra.

Hos MobilePay står døren helt åben, fortæller administrerende direktør Mark Wraa-Hansen.

- Døren er bestemt åben. Da Nordea kom over, åbnede vi hele platformen for andre banker. Så der er en åben invitation til de nordiske banker, siger han.

Under den nye struktur bliver MobilePay et selvstændigt selskab fuldt ejet af Danske Bank. Andre banker kan så for en sum blive "distributionspartnere" og få lov til at sælge MobilePays erhvervsløsninger til deres erhvervskunder.

- Partnerne vil ikke få et ejerskab over MobilePay og på den måde indflydelse på driften. Men MobilePay vil selvfølgelig være i tæt dialog med sine partnere, for det giver jo ingen mening at lukke sig inde, siger Mark Wraa-Hansen.

På overfladen vil en struktur, hvor MobilePay er valget for flere banker, ikke have den store betydning for private brugere af løsningen.

Flere partnere - og dermed flere til at sælge løsningen - vil dog ifølge Mark Wraa-Hansen betyde, at MobilePay vil komme ud til flere butikker.

Samtidig vil erhvervskunder, hvis deres bank er partner, have lettere ved at administrere MobilePay.

- Vores omkostninger bliver også betydeligt lavere, når brugere er partnere i MobilePay. Og den besparelse kan vi bruge til at forbedre produktet, siger direktøren.

Han fortæller, at MobilePay ruster sig til forventet hård konkurrence fra nye, mobile betalingsløsninger fra eksempelvis Apple, Samsung og Nets.

- Der er rigeligt konkurrence. Og vi forventer kun, at den bliver mere intensiv i de år, der kommer, siger direktøren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx