Af - 28/09-15 15:39; Opdateret: 28/09-15 16:16

91.000 danske bilejere ramt af VW-skandalen91.000 danske bilejere ramt af VW-skandalen

Berørte VW-ejere vil få tilbagekaldt deres biler, oplyser VW Danmark.

storybild

Det er nu bekræftet, at også danske VW-ejere er berørt af den historiske bilskandale. (Billede: polfoto/arkiv)

Op mod 91.000 danske ejere af VW-biler og Audier kan være berørt af VW-skandalen, hvor den tyske bilgigant har installeret en snydechip i bilerne, der får dem til at forurene mindre ved miljøtest end ved almindelig kørsel.

Endnu er det uklart, om chippen har været aktiveret i de danske biler, men VW Danmark oplyser til metroxpress, at samtlige 91.000 berørte biler potentielt skal tilbagekaldes og have justeret softwaren, der styrer motoren, eller have et teknisk indgreb i selve motoren.

To millioner biler fra luksusmærket Audi er del af VW-snyd
To millioner biler fra luksusmærket Audi er del af VW-snyd

- Hvis vi får lov af motorregisteret vil vi ud fra stelnumrene på bilerne indkalde dem en for en til et autoriseret VW-værksted. Vi håber, at det bliver til minimal gene for forbrugerne, og vi påtager os naturligvis alle omkostninger i forbindelse med det, siger pressechef i VW Danmark søs Ilum.

Hun ved endnu ikke, hvilke bilmodeller der er omfattet af skandalen i Danmark, men sikkert er det, at det at det drejer sig om biler, der er udstyret med motortype EA 189 (1,2, 1,6 og 2,0 liter) produceret fra 2009-2015.

Tyskland:  Anklagemyndighed indleder sag mod afgående VW-chef
Tyskland: Anklagemyndighed indleder sag mod afgående VW-chef

Søs Ilum oplyser, at det lager, VW Danmark har af biler med denne motortype, ikke bliver sat til salg i Danmark.

Forenede Danske Motorejere (FDM) følger sagen tæt og er parat til at hjælpe de berørte bilejere, siger Torben Lund Kudsk fra FDM's politisk økonomiske sekretariatet. Lige nu er det store uafklarede spørgsmål ifølge Torben Lund Kudsk, om bilerne ændrer køreegenskaber, hvis de skal have justeret motoren.

- Hvis bilerne mister hestekræfter eller kommer til at køre færre kilometer per liter, kan der blive tale om at se på, om bilejerne kan gøre krav på en kompensation. Der er vi ikke endnu. Men kommer vi dertil, vil vi naturligvis bistå bilejerne. Det er det, vi er her for.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx