Af Simon Boas - 30/07-17 08:18

Discount-gigant investerer milliarder: Nu skal alle butikkerne laves omDiscount-gigant investerer milliarder: Nu skal alle butikkerne laves om

Efter længere betænkningstid har Aldi Nord endelig fået grønt lys til at lave en milliardinvestering i kædens 4.800 butikker.

storybild

(Billede: Thomas Lekfeldt)

Det skriver detailmediet Retaildetail.

Det sker efter, at den tredje og sidste fond, der står bag Aldi, nu endelig har godkendt den plan, der betyder, at Aldi Nord kan investere ikke mindre end 37 milliarder kroner i deres butikker rundt om i det nordlige Europa.

Investeringsplanerne har været offentlig kendt i nogen tid, men det er således først nu, at Aldi Nord får den endelig godkendelse.

De mange milliarder skal blandt andet bruges til at ombygge kædens butikker, så der fremover vil være større fokus på kundevenlighed med et bredere sortiment og et større udvalg af friske fødevarer. Det forventes, at ombygningen af butikkerne vil starte i løbet af efteråret, og man vil være færdig inden for de næste par år.

Det vil i første omgang være Aldis butikker i Tyskland, der kan se frem til en overhaling, men moderniseringen vil også komme til at indbefatte Aldis danske butikker. Det kunne Berlingske Business afsløre tilbage i juni, hvor det kom frem, at et trecifret millionbeløb skal bruges til den storstilede ombygning af kædens butikker herhjemme.

Med planen har man til hensigt at overbevise de danske forbrugere om, at Aldi er konkurrencedygtige - ikke bare på prisen, men også på kvaliteten.

- Vi gør det, vi mener, er det rigtige at gøre, men vi er dårlige til at gå ud og snakke om det, lød det fra Thomas Bang, direktør for kvalitet, CSR og kommunikation i Aldi Danmark, til Berlingske Business.

I maj måned tog den hårde konkurrence på det danske discountmarked livet af 32 butikker rundt om i landet, efter man havde måtte notere sig et underskud på 243 millioner kroner i årsregnskabet for 2016.

- Vi har et ønske om at blive i Danmark og optimere vores forretning. De her butikker er for små og forkert placeret. Derfor har vi besluttet at lukke dem, lød det fra Thomas Bang i maj måned.

I dag har kæden 188 butikker i Danmark, der nu kan se frem til en overhaling inden længe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx