Af David Andersen - 18/12-17 09:43

Danskerne pjækker mere og mereDanskerne pjækker mere og mere

Ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere har pjækket fra arbejde inden for de seneste to år. Det er en klar stigning i forhold til 2012, skriver TV2.

storybild

Knap hver femte dansker har lagt sig syg fra arbejde uden at være syg, og dermed gjort sig skyldig i pjækkeri, inden for de seneste to år.

Det viser en undersøgelse, som Megafon har foretaget for TV 2.

19 procent af de adspurgte i undersøgelsen erkendte at have pjækket.

En procent har pjækket 'mange gange', otte procent har pjækket 'et par gange' og 10 procent har pjækket 'en enkelt gang'. Halvdelen af de adspurgte peger på dårlig søvn som årsag til den falske sygemelding, mens hver femte bliver hjemme, fordi de 'ikke kan overskue kollegerne eller chefen'.

Arbejder du i denne branche? Så bliver du sikkert skilt
Arbejder du i denne branche? Så bliver du sikkert skilt
Pjækketallet er en klar stigning i forhold til 2012, hvor kun hver 7. dansker indrømmede pjæk fra arbejdet i en lignende undersøgelse, skriver TV 2.

Selv om der sjældent ligger onde tanker bag pjækkeriet så skader man sine kolleger ved at blive væk, siger chefkonsulent hos Dansk Erhverv Tina Buch Olsson:

- Hvis folk bliver hjemme, er der jo opgaver, der ikke bliver løst. Det kan resultere i, at kollegaerne skal løbe hurtigere. Det giver en dårlig stemning på arbejdspladsen, siger hun til TV 2.

Også arbejdsgiveren kan mærke fraværet - eftertrykkeligt.

Arbejdsgivere i kommuner vil udskyde ret til seniorfridage
Arbejdsgivere i kommuner vil udskyde ret til seniorfridage
Dansk Erhverv har tidligere foretaget en beregning, der viser, at danske virksomheder årligt mister 814 millioner kroner på grund af pjækkedage. Der gøres derfor meget for at mindske sygefraværet.

Blandt andet findes der i offentlige institutioner bonusordninger til medarbejdere med lavt fravær - på den måde tjener man flere penge om måneden, hvis man springer de unødvendige sygedage over, har metroxpress tidligere skrevet.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Brutalt overfald i lejlighed:...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx