Af - 16/08-16 23:22

Danskere snyder sig selv for fly-erstatningDanskere snyder sig selv for fly-erstatning

Kun knap hver tredje forsinkede flypassager får søgt om den erstatning, de kan have krav på.

storybild

Mange danskere snyder sig selv for etstatning for aflyste eller meget forsinkede fly. (Billede: scanpix/arkiv)

Hvem ville sige nej til at få op til knap 4.500 kroner i rede penge stukket i hånden? Danskerne er kendt som en nation af krejlere og tilbudsjægere, men når det kommer til at søge erstatning for aflyste eller meget forsinkede fly, er de fleste danskere noget sløve i betrækket.

Blot 31 procent af danskerne har efter en flyforsinkelse bedt om erstatning, viser en en analyse, som TNS Sifo har foretaget for selskabet Gate 28, der fører erstatningssager på vegne af forsinkede passagerer. Det skriver Finans.dk.

Rejselysten? Her er det blevet billigere at rejse hen
Rejselysten? Her er det blevet billigere at rejse hen

Tallet stemmer oversens med en tidligere undersøgelse omtalt her på mx.dk. Den viste, at omkring omkring 70 procent af flypassagerne ikke kender deres rettigheder eller aldrig får søgt om den erstatning, de har krav på.

Erstatningerne ligger på 930 -4.470 kroner pr. passager, så for en familie på fire, der får aflyst deres fly til sensommerrejsen, kan erstatningen løbe op i små 18.000 kroner.

Tag firmabilen på ferie og spar penge
Tag firmabilen på ferie og spar penge

Som hovedregel har man krav på erstatning, hvis flyet lander mere end tre timer senere på bestemmelsesstedet end oplyst af flyselskabet. Da erstatningsreglerne udspringer af et EU-direktiv, gælde reglerne kun i EU-luftrummet.

Det betyder, at fly skal afgå fra en lufthavn placeret i EU eller ankomme til en lufthavn i EU med et i EU registreret flyselskab eller fra Island, Norge eller Schweiz.

Flyselskaberne skal ikke udbetale erstatning, hvis forsinkelsen skyldes ’usædvanlige omstændigheder’, for eksempel voldsomt vejr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx