Af - 08/04-14 17:54

Det her kan koste dig jobbetDet her kan koste dig jobbet

Hvis du leder efter et nyt job, så sørg lige for at finpudse dine profiler på sociale medier. For cheferne følger med, viser undersøgelse.

storybild

Det kan godt være, at du - lige som mange andre Facebook-brugere - synes, det er sjovt at binde dit ansigt ind i tape og tage et billede af det. Men husk lige, at en potentiel arbejdsgiver kan kigge med. (Billede: SWNS - NTI - MASONS - HEMEDIA - RPA)

Hvis din Facebook-profil er fyldt med mærkelige katte, druk-billeder i bar overkrop eller links til sjove hjemmevideoer, så skal du nok lige overveje, hvilke signaler du sender.

Der er nemlig stor sandsynlighed for, at en potentiel ny arbejdsgiver kigger med.

Her er forbrydernes nyeste Facebook-svindelnummer
Her er forbrydernes nyeste Facebook-svindelnummer

En ny undersøgelse, som Lederne har foretaget blandt 1.594 danske chefer, viser at 47 procent af de højtuddannede ledere tjekker eventuelle kandidater til job på sociale medier.

Ring gratis med Facebook
Ring gratis med Facebook

Og 36 procent svarer, at de anvender sociale medier til konkret at søge kandidater til ledige stillinger.

- Særligt LinkedIn er blevet en uhyre vigtig kanal, både når det gælder besættelse af job og screening af potentielle kandidater. Og det er bemærkelsesværdigt, hvor vigtige de sociale medier især er for de højtuddannede ledere, når de skal have besat ledige stillinger i virksomheden, siger chefkonsulent Marianne Rasmussen fra Lederne.

Facebook-billede redder 3-årig fra at miste synet
Facebook-billede redder 3-årig fra at miste synet

Men de mere »private« sociale medier som Facebook spiller også en vigtig rolle, forklarer Trine-Maria Kristensen, der er ekspert i sociale medier og rådgiver om brugen af dem.

- Jeg tror godt, at man kan blive fravalgt, hvis man har et absurd cover-billede eller et profilbillede, hvor man er klædt ud i et fastelavnskostume. Man er nødt til at se i øjnene, at arbejdsgivere bruger sociale medier til at undersøge, hvem man er, siger Trine-Maria Kristensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx