Af - 13/06-16 21:53; Opdateret: 13/06-16 22:27

Se dig for: Store forskelle på pris og data på udlandstelefoniSe dig for: Store forskelle på pris og data på udlandstelefoni

Skal du bruge din telefon på ferierejsen denne sommer? Så kan der være mange penge at spare ved at vælge det rigtige abonnement.

storybild

Hvor meget data bruger du på ferien? Se hvilke abonnementer, der passer bedst til dit behov for udlandstelefoni. (Billede: scanpix)

Snart drager hundredetusindvis af danskere på sommerferie, og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilket mobilabonnement man har med i kufferten, da der er markante forskelle på både pris og ikke mindst data-mængder til at tjekke nyheder ved poolen, Facebook eller finde vej med gps’en.

Billigst er Call Me. For 1.536 kroner får man et årsabonnement med 8 GB data både herhjemme samt i de øvrige nordiske lande og Baltikum, mens Telia falder ud som det dyreste selskab med en pris på 2.604 kroner for 12 måneders abonnement med adgang til 10 GB data både herhjemme og i udlandet.

For merprisen får man imidlertid udlandstelefoni til danske priser i 37 europæiske lande.

Verdens fedeste feriejob? Flyselskab søger unge Snapchattere
Verdens fedeste feriejob? Flyselskab søger unge Snapchattere

Det viser en undersøgelse fra prissammenligningsjenesten Samlino.dk. Udlandstelefoni har tidligere været en kostbar affære, men fra 2017 har EU vedtaget, at det ikke skal koste ekstra at benytte mobilen uden for landets grænser, og den udvikling har en del af selskaberne allerede implementeret, bemærker direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

- Det er til gavn for forbrugerne, at de nu omkostningsfrit kan benytte mobilen på rejsen, siger han.

Gyldent tip: Spar 10.000 kroner på ferien
Gyldent tip: Spar 10.000 kroner på ferien

Forbrugerne får samtidig flere og flere lande med i udlandspakkerne. For eksempel lagde Telia for lidt over en måned siden 12 lande oven i sin udlandspakke, og kort efter fulgte teleselskabet 3 trop og lagde ligeledes 12 lande oven i.

Har man brug for bare lidt mere data end til at gå lidt på Facebook ved poolen, skal man kigge sig for, før man vælger abonnement. For eksempel følger der blot 100 MB data i udlandet med i Fullrates udlandspakke med 33 lande.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx