Af Ritzau - 11/10-16 07:54; Opdateret: 11/10-16 10:16

Karup Lufthavn vil lokke flere til som Midtjyllands LufthavnKarup Lufthavn vil lokke flere til som Midtjyllands Lufthavn

Navneskift til Midtjyllands Lufthavn skal lokke flere passagerer til lufthavnen i Karup Lufthavn.

storybild

Karup Lufthavn skal fremover hedde Midtjyllands Lufthavn. Det er resultatet af en storstilet navnekonkurrence. (arkivfoto) (Billede: Free)

Efter en navnekonkurrence og mere end 15.000 forslag har Karup Lufthavn fået sit nye navn. Fremover skal lufthavnen i det midtjyske hedde Midtjyllands Lufthavn.

Det oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse. Ifølge lufthavnsdirektør Frans Bjørn-Thygesen var det bestemt ikke let at beslutte det nye navn.

- Med så mange meninger og følelser på spil, var det ikke et valg, vi kunne træffe hurtigt. Men med navnet Midtjyllands Lufthavn, syntes jeg, at vi opfylder vores mål og mission for fremtiden for lufthavnen, siger Frans Bjørn-Thygesen i meddelelsen.

Det nye navn er et led i forsøget på at lokke flere selskaber og passagerer til Karup. Alt for mange er ikke klar over, hvor lufthavnen ligger, lød begrundelsen for, at der var brug for et navneskift, der skulle placere Karup på danmarkskortet.

Lufthavnen udskrev navnekonkurrencen i august og fik over 15.000 forslag. Der blev ifølge DR P4 Midt & Vest valgt tre finalister blandt forslagene: Midtjyllands Lufthavn, Midtjysk Lufthavn og Central Jutland Airport.

Frans Bjørn-Thygesen har tidligere afsløret mere dristige navneforslag som Lord Bendtner Airport, Hedens Perle, Kragernes Vendeplads, Rip-Rap-Karup og In The Middle of Nowhere-Airport.

Men til slut blev det altså navnet Midtjyllands Lufthavn.

Ifølge formanden for bestyrelsen for lufthavnen, H.C. Østerby, der samtidig er borgmester i Holstebro, er der noget skepsis om navneforandringen i lokalområdet.

Han kan godt forstå, at mange gerne vil bevare det gamle navn.

- Lufthavnen har heddet det samme i så mange år, og derfor naturligt forbundet med følelser – ikke mindst for de lokale. Men nu var tiden moden til at slå en streg i sandet og en gang for alle få placeret vores glimrende lufthavn på landkortet.

- Og med det nye navn er jeg helt sikker på, at det vil bidrage til at kendskabsgraden vokser – især uden for Midtjylland. Det er i mine øjne rettidig udvikling. Hvilket netop er det, vi er kendt for i det midtjyske, siger han i meddelelsen.

Lufthavnen i Karup åbnede 1. november 1965.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx