Af - 20/02-16 13:54

Ekspert: Ét af disse to supermarkeder står til at miste livetEkspert: Ét af disse to supermarkeder står til at miste livet

Priskrig gør ondt på discountbutikker, og én butikskæde er decideret lukningstruet, siger ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

En lang og hård kamp om kunderne er for alvor begyndt at gøre ondt på de danske discountbutikker. Så ondt, at 2015 blev det første år nogensinde, hvor det samlede antal discountbutikker i Danmark var faldende.

Det viser en opgørelse fra Retail Institute Scandinavia, skriver Søndagsavisen.

Det er især en langtrukken priskrig og kamp om at få bygget flest nye butikker på gode placeringer, der betyder, at kun to ud af seks kæder - Netto og Rema 1000 - gav overskud i 2014. Intet tyder på, at det ændrede sig i 2015.

Dansk Supermarked: Plyndring er et udbredt problem
Dansk Supermarked: Plyndring er et udbredt problem

Især Kiwi Minipris og Fakta vakler under presset. Begge butikker lukkede flere butikker, end de åbnede, mellem 2014 og 2015 og har fra starten af 2016 annonceret, at de lukker henholdsvis 11 og 20 butikker. I begge tilfælde er forklaringen, at butikkerne ikke løber rundt.

På sigt vil den benhårde discount-krig munde ud i, at en af kæderne lukker, mener Dorte Wimmer, ekspert i detailhandel i Retail Institute Scandinavia. Hun vil ikke spå om, hvilken kæde det bliver, men peger på Kiwi som den, der står svagest i billedet lige nu.

Derfor er der tomme hylder i dit supermarked
Derfor er der tomme hylder i dit supermarked

- Kiwi har haft svært ved at få fat og er måske den kæde, som er mindst kendt. Men de har flere tiltag på vej, og det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx