Af Ritzau - 07/04-17 10:13

Finansmarkederne tager missilangreb med roFinansmarkederne tager missilangreb med ro

Finansmarkedet reagerer fredag på USA's angreb i Syrien med mindre udsving. Handlerne afventer, siger økonom.

storybild

Cheføkonom Jacob Graven mener, at markedets reaktion på USA's angreb i Syrien er begrænset. (Arkivfoto) (Billede: Free/Analytikere)

USA har natten til fredag for første gang bombet syriske regeringsstyrker bevidst. Trods eskaleringen af konflikten i Mellemøsten er finansmarkedernes reaktion begrænset.

Fredag morgen og formiddag har der været et lille ryk mod aktiver, der anses som sikre. Det er ting som guld og obligationer.

- Det er en relativt behersket reaktion. Den er ikke dramatisk, men dog synlig.

- At reaktionen ikke er større skyldes, tror jeg, at mange regner med, at bombningen er en engangsbegivenhed, der ikke fører noget videre med sig.

- Gør det ikke det, så er bombningen ikke noget, der ændrer situationen. Vi vil stadig have et USA og Rusland på kant med hinanden og en væbnet konflikt i Syrien, siger cheføkonom ved Sydbank Jacob Graven.

I Danmark falder det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,6 procent fredag morgen til niveauet 1075,53. I Tyskland er der ligeledes begrænsede fald, mens de japanske aktier steg fredag formiddag.

På råvaremarkedet er guldprisen steget med en lille procent mens olieprisen er steget med 1,4 procent til 52,44 dollar.

- På oliefronten er der kommet andre spillere end Mellemøsten ind de sidste år. Og vi har i en lang periode haft et overudbud af olie, så vi må se, hvad der sker, siger cheføkonom hos Nordea Helge Pedersen.

Begge økonomer er enige om, at det afgørende for finansmarkederne bliver, om angrebet på de syriske styrker, der er allieret med Rusland, kan skabe en væbnet konflikt mellem Rusland og USA.

- Risikoen ligger i, om der kommer en langt større konfrontation mellem USA og Rusland. Gør der det, kan det få enorme konsekvenser for hele verdensøkonomien.

- De fleste regner dog med, at Rusland nok ikke er begejstrede for dette her, men at det ikke vil føre til en større konflikt. Og så betyder angrebet ikke meget i den store sammenhæng, siger Jacob Graven.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx