Af - 22/03-13 16:17; Opdateret: 05/09-13 15:19

”Jeg føler mig som mig selv i en lyserød kjole\”Jeg føler mig som mig selv i en lyserød kjole"

Coca-Cola Light fejrer sin 30-års fødselsdag ved at sende en række flasker designet af Marc Jacobs på gaden. MetroXpress har mødt den amerikanske designer, der gerne vil sludre om både sex og sodavand.

storybild

Marc Jacobs er kendt for sine til tider temmelig outrerede outfits. Blandt andet har designeren en forkærlighed for både kjoler og kilte. Her er han i skotskternet fra top til tå under et modeshow. (Billede: Getty Images)

Coca-Cola Light fylder 30, og du fylder selv 50 i næste måned. Har du krise over det?

”Jeg synes ikke, der er noget krise-agtigt over det overhovedet. Jeg ser det som et eventyr. Så jeg render ikke ud og køber en Corvette eller sådan noget – det vil jeg lade andre om.”

Du har tidligere sagt, at du ikke har planer om at holde en stor fest, men det virker, som om du godt kan lide at klæde dig ud i nogle vilde outfits – for eksempel den pink polo-kjole, du havde på under modeugen i Paris?

”Ja, det kan jeg. Jeg elsker den opmærksomhed, der følger med. Det har jeg ikke noget imod at indrømme. Der var nogle år, hvor jeg ikke havde lyst til at give interview, hvor jeg var ligeglad med, hvordan jeg så ud, og jeg prøvede at undgå at være i fokus. For at nyde det skal jeg føle mig som mig selv, og det gør jeg, når jeg tager en lyserød kjole eller en kilt på.”

Dine seneste show for Louis Vuitton har haft en seksuel undertone. Er sex en inspirationskilde for dig?

”Sex er en stor del af mit liv. Det er en stor del af de fleste menneskers liv, om de så vil stå ved det eller ej. Nogle gange føles de kollektioner, jeg laver, mere personlige, og det påvirker nok showene også. Når jeg drømmer, er der meget mørke, melankoli og en seksuel spænding, og der er et spørgsmål om identitet, der går igen, som handler om rollespil og ærlighed. De kollektioner, jeg er mest stolt af, er dem, som bliver menneskelige af de følelser, der er lagt i dem.”

Er der forskel på, hvordan din arbejdsproces er, når du designer for Louis Vuitton, og når du skaber kollektioner under dit eget navn?

”Mine Marc Jacobs-kollektioner hænger meget sammen med mit liv i New York. De er personlige og trækker tråde til min barndom og ungdom i byen. Louis Vuitton er inspireret af mit liv i Paris, som er mere et 'drømmeliv' – drømmen om at være en fransk designer og arbejde sammen med de stor designstudier i Paris. Det føles som at være på besøg i en helt anden verden.”

Du ryger cigaretter, drikker kaffe og designer Coca-Cola-flasker. Hvad er din største afhængighed?

”Lad os nu ikke sammenligne cigaretter og cola … Men altså – rygning er helt sikkert min største dårlige vane. Min last nummer et. Jeg vil ikke anbefale det!”

Hvor mange cigaretter ryger du om dagen?

”Det ved jeg ikke. Jeg tæller ikke – jeg prøver at lade være.”

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx