Af - 30/01-15 08:36; Opdateret: 30/01-15 09:23

Natklubber lokker 16-årige til drukfester med ulovlig reklameNatklubber lokker 16-årige til drukfester med ulovlig reklame

Alt for mange udskænkningssteder bryder reglerne for markedsføring rettet mod unge, fastslår Alkoholreklamenævnet, der nu vil sætte fokus på problemet.

storybild

Såkaldte 16+ fester er blevet et populært koncept på landets diskoteker, som især går efter unge gymnasieelever.

Men alt for ofte bryder udskænkningssteder reglerne for markedsføring af alkohol over for unge, fastslår Alkoholreklamenævnet, der nu vil sætte ekstra fokus på problemet.

- Man må overhovedet ikke reklamere for alkohol i forhold til børn og unge. Hvis der er tale om en ungdomsfest, så er det ikke ok, at der for eksempel indgår druklege i markedsføringen, siger advokat Pernille Backhausen, der er formand for Alkoholreklamenævnet.

Oktoberfest censurerede fræk plakat - men får kritik for Underberg og øl
Oktoberfest censurerede fræk plakat - men får kritik for Underberg og øl

I 2014 har nævnet behandlet 17 klager, der omhandler markedsføring rettet mod unge ned til 16 år, og i samtlige sager blev der konstateret ulovligheder.

- Mange i branchen ved godt, at man ikke slipper af sted med at bryde reglerne, men der er også en uvidenhed hos nye arrangører. Derfor skal vi lave nogle klare retningslinjer.

Eksempelvis fik Crazy Daisy i Horsens kritik for at tilbyde unge at reservere et bord med en flaske Smirnoff eller Morgan, en kande soda, 10 Cult Zulu eller Ninja og 10 små røde shots.

Ungdomsdisko må ikke lokke med druk ‘til du revner’
Ungdomsdisko må ikke lokke med druk ‘til du revner’

Medejer Jens Mikkelsen oplyste i den forbindelse til metroxpress, at klagen blev taget til efterretning:

- Afgørelsen er fin nok, og vi retter ind. Tidligere har vi markedsført vores arrangementer til to målgrupper, både til du og jeg og til vores lillebror på 16 år, men det undlader vi fremover, siger Jens Mikkelsen fra Crazy Daisy.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx