10/09-13 16:29; Opdateret: 10/09-13 16:47

Benzinpriserne falder i morgenBenzinpriserne falder i morgen

Udsigterne til en diplomatisk løsning i Syrien får benzinpriserne til at falde i morgen og måske også torsdag.

storybild

Det bliver formodentlig billigere at fylde bilen op i morgen. (Billede: Polfoto/Arkivbillede/Asger Ryø Borberg)

Benzinpriserne falder i morgen.
Det viser en prisoversigt fra OK, hvor prisen på en liter blyfri 95 benzin falder med ni øre, mens prisen på en liter diesel falder med seks øre.

Det betyder, at literprisen på blyfri 95 benzin kommer til at være på 13,02 kroner, mens prisen på en liter diesel bliver 11,82 kroner.

LÆS OGSÅ: Fredelig løsning: Syrien opgiver kemiske våben

Benzinpriserne følger den amerikanske dollarkurs og prisen på olie, men handlen med olie er særligt betinget af forholdet til Iran, der sidder på en nøgleposition med Hormuzstrædet i den sydlige region.

Iran er naboland til Syrien, og de har tidligere i skarpe vendinger advaret USA mod at foretage en militær intervention i det borgerkrigshærgede Syrien. De har truet med at lukke Hormuzstrædet, hvis USA angreb.

Men diskussionerne om Syrien drejer sig i øjeblikket i højere grad om en diplomatisk løsning frem for en militær konflikt. Olieanalytiker i Statoil Peter Rasmussen forklarer, at situationen fortsat er meget spændt, men at de risikovurderer ud fra den nyeste viden om situationen.

- Obama har svært ved at få opbakning i kongressen i USA til at foretage militære angreb, og Rusland er kommet på banen med et fredeligt udspil. Det får prisen til at falde, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Benzinpriserne stiger voldsomt hvis dette sker

Bilisterne vil derfor opleve et lille fald i benzinpriserne onsdag, men hvor meget prisen ændrer sig yderligere i de kommende dage er stadig en smule usikkert, fordi situationen stadig er anspændt.

Syrien har tirsdag accepteret Ruslands fredelige udspil om at udlevere kemiske våben til det internationale samfund, og det ventes at få yderligere en effekt på priserne torsdag.

- Vi følger fortsat situationen i Syrien nøje, men jeg tør godt at sige, at bilisterne kan forvente endnu et lille prisfald torsdag på omkring 4-6 øre per liter, siger Peter Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Tidligere Premier League-stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx