Af - 25/09-16 14:03; Opdateret: 27/09-16 07:36

Google-boss: Sådan bliver du forfremmet af chefenGoogle-boss: Sådan bliver du forfremmet af chefen

Den tidligere personalechef deler sine fem bedste tip.

storybild

Modelfoto.

Den tidligere chef for Googles personaleafdeling giver fem tip til, hvordan du kan blive den næste, der løber med forfremmelsen.

Det skriver den tidligere Google-boss på LinkedIn.

Drømmer du om at svælge i en opdateret stilling på Facebook og skulle skifte visitkortet ud, så er Laszlo Bock, der tidligere har stået for at skaffe talent. Selv om der ikke findes en decideret drejebog til at avancere, så er der alligevel en række håndtag, man kan dreje på, hvis gerne vil stige i graderne fra sit nuværende job.

Rådene gælder de fleste brancher.

Få respons hele tiden

Spørg den chef, der har magten til at forfremme dig om, hvad du skal gøre for at stige i graderne. Spørg om råd om vejen dertil og gør nøjagtigt som de siger. Gør det til en vane at få deres bedømmelse af dit arbejde. 'Hvordan gik det?' efter et møde, 'Hvad skulle jeg have gjort anderledes' og krydr det med at spørge hvert halve år, hvilke evner, du skal arbejde på. Det giver dig chancen for at afklare, hvorfor valget ikke falder på dig, når andre får flere stjerner på skuldrene.

Like MX Penge på Facebook og bliv opdateret med artikler om job og karriere.

Du kan også bruge dine kolleger. Spørgsmål som 'hvad gik godt?' og 'Hvad kunne vi have gjort bedre?' kan tage dig meget langt, forklarer Laszlo Bock.

Fix bossens problemer


Find ud af, hvad der er din chefs største hovedpine og løs problemet. Det virker åbenlyst, men arbejder du lige nu rent faktisk på chefens største udfordring?

Det nytter ikke at have fede planer i egen interesse, når der er brande, der skal slukkes inden. Først bliver du nødt til at vinde virksomhedens respekt. Så kan du slå dig løs.

Tænk tre træk frem


Ingen ved, hvilket job, de kommer til at bestride om fem, 10 eller 20 år, så du bør udvikle færdigheder som du ikke alene skal bruge til din næste forfremmelse, men også til den, du gerne vil have efterfølgende. Brug din nuværende stilling til at træne til det næste. Især, hvis du føler, at du sidder fast.

Hvis du foreksempel lige nu er tjener, men på sigt gerne vil være chef for hele restauranten, så er det en god idé at sørge for, at du får nogle timer i køkkenet og bag baren også.

- Vær ikke bange for at tage en omvej fra den slagne vej. Du skiller dig ud og får flere og bedre muligheder, forklarer den tidligere Google-chef.

Bed om forfremmelsen


I gennemsnit, så venter kvinder med at sige, at de vil forfremmes. Hos Google har vi ladet ingeniørene nominere sig selv til en forfremmelse. For år tilbage, så vi, at kvinder var mindre tilbøjelige til at nominere sig selv, men når de endelig gjorde det, så var de mere succesfulde, siger Google-bossen.

Karriere-eksperten sammenligner det med erfaringer fra klasseværelset, hvor drengene skyder løs på lærerens spørgsmål, mens pigerne heller vil være sikre på, at de giver det rigtige svar. Selv om de ofte har ret i første omgang.

Nu sender vi påmindelser ud per mail for at lokke kvinderne til at nominere sig selv, og det har udglattet skævheden.

Her er de 10 lykkeligste jobs: Er dit med på listen?
Her er de 10 lykkeligste jobs: Er dit med på listen?

Uanset om beslutningen om en forfremmelse i dit firma bliver varetaget af din egen chef eller af en uafhængig ansættelseskomité, så husk at lange en hånd i vejret og få et lod i lotteriet.

Bevar din realitetssans


Hvis du har indset, at den eneste måde at få mere ansvar og i lønningsposen er at erstatte din chef, og hun eller han ikke er på vej væk, så er det måske dig, der skal lede efter nye græsgange. Hvis du hele tiden føler, at dit arbejde bliver saboteret, og kan du ikke gøre noget ved det, så ryk videre. Det samme gælder, hvis du har fået nej til en forfremmelse tre gange, selv om du inderst inde ved, at du fortjener den. Videre.

GALLERI: Mænd med disse jobs har nemmest ved at score
GALLERI: Mænd med disse jobs har nemmest ved at score

- En del af din succes handler om at vælge det spil, du vil spil. I tech-branchen kalder vi det at 'pivotere:' Hvis din nuværende plan eller dit firma ikke vinder, så snur rundt til en ny plan, hvor du rent faktisk kan vinde, siger han og forsætter:

- Vær et sted, hvor du bliver værdsat.

GALLERI: Kvinder med disse jobs har nemmest ved at score
GALLERI: Kvinder med disse jobs har nemmest ved at score

LÆS OGSÅ: Mandlige singler: Kvinder med disse job er mest attraktive

LÆS OGSÅ: Kvindelige singler: Mænd med disse job er mest attraktive

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx