Af - 16/08-16 23:26

Studiebolig: En kort cykeltur sparer dig penge og giver flere kvadratmeterStudiebolig: En kort cykeltur sparer dig penge og giver flere kvadratmeter

Studerende kan motionere sig til flere kvadratmeter, mere komfort og billigere studieboliger.

storybild

Der er rift om de billigste studieboliger. Er man frisk på lidt motion, kan man få flere kvadratmeter for færre penge. (Billede: scanpix/arkiv)

Titusindvis af nye studerende starter på deres studie om to-tre uger. For mange er det ensbetydende med intens boligjagt, og hører man til dem, der foretrækker at bo i egen lejlighed, eller er det bare umuligt at finde et kollegieværelse, er der mange penge at spare på at købe en studiebolig i udkanten af studiebyerne frem for tæt på centrum, viser en prissammenligning, som Boligsiden.dk har foretaget.

Rikke på boligjagt i København: Det er både stressende og dyrt
Rikke på boligjagt i København: Det er både stressende og dyrt

I Odense, hvor prisforskellen aktuelt er størst, kan du spare helt op til 355.000 kroner på en 20 minutters cykeltur. Oven i hatten får du flere kvadratmeter. Den billigste lejlighed centralt i Odense koster lige nu 825.000 kroner for 31 kvadratmeter, mens man får syv kvadratmeter plus en lille altan med i købet for bare 470.000 kroner, hvis man cykler 20 minutter væk fra centrum.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner , så like MX PENGE her

- Drømmer man om at bo centralt i byen, må man betale det, det koster. Men vil man gerne spare de penge, og ser man det ikke som et problem at tage en tur på cyklen for at komme ind til centrum af byen, så har man langt bedre odds for at finde en egnet studiebolig ,der både er billigere og større, siger kommunikationsdirektør for boligsiden.dk Birgit Daetz.

Unge bruger hele SU’en på husleje
Unge bruger hele SU’en på husleje

I København koster den billigste studiebolig nær centrum lige nu 895.000 kroner for et klubværelse på Nørrebro på 32 kvadratmeter med bad, toilet og køkken på gangen på Rantzausgade halvanden kilometer fra Rådhuspladsen.

5 råd til at finde en bolig i de største danske byer
5 råd til at finde en bolig i de største danske byer

Sætter man sig op på cyklen og kører 8,8 kilometer væk fra Rådhuspladsen til Voldumvej 59 i Rødovre ved Damhussøen, har man motioneret sig til 42 kvadratmeter med eget bad, køkken og altan for 745.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx