Af - 14/06-16 11:45; Opdateret: 14/06-16 12:39

Coop smider is med alkohol ud af butikkenCoop smider is med alkohol ud af butikken

Coop Danmark dropper salg af skub-selv-is med alkohol. "Vi vil ikke sælge is med alkohol, der kan forveksles med slik, siger informationsdirektør.

Indtil i dag har man kunnet købe skub-op-is med fem procent alkohol af mærket N1ce i varianter som mojito, margarita og daiquiri hos Coop Danmarks butik, Mad Kooperativet på Københavns Hovedbanegård.

Efter metroxpress her til morgen har sat fokus på emnet, så har butikskæden nu besluttet at droppe salget.

Informaionsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop, der har kæderne Irma, SuperBrugsen, Kvickly og Fakta, siger, at varen er kommet ind i butikken ved en fejl.

- Det er en fejl, hvis de her alkohol-is er kommet ind i en af vores butikker. Vi vil ikke sælge is med alkohol, når det kan forveksles med slik. Skub op is appellerer i den grad til børn. Så den fryser og det produkt ryger ud af vores butikker. Lige den butik er et eksperiment, men her er eksperimentet gået lidt for vidt, siger han til metroxpress.

Interesserer du dig for køb, salg, forbrug og erhverv, og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

For 13 år siden smed kæderne ‘Vodka-nissen’ af hylderne, fordi den kombinerede rød sodavand, sprut og en nisse. Foreningen Alkohol og Samfund mener, at den nye is bør ryge samme vej.

Isen som sidste år blev lanceret i Sverige kan lovligt sælges til børn, da det er en fødevare. Aldersgrænsen for alkohol gælder nemlig kun alkohol i flydende form.

Til metroxpress siger firmaets stifter:

- Man kan foreløbig få os i et par danske butikker, på Bakken og på flere af sommerens festivaler. Vi bliver solgt efter en EU-regel, der tillader op til fem procent alkohol i fødevarer, som butikker faktisk lovligt må sælge til børn. Vi beder dog butikker om at følge den danske 16-årsregel, siger stifter Mikael Drane, der har lanceret produktet sammen med dj-duoen Axwell & Ingrosso, kendt fra Swedish House Mafia.


LÆS OGSÅ: Skub op-is med alkohol kan sælges lovligt til børn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx