Af - 17/08-16 23:25; Opdateret: 18/08-16 16:44

Politiker og ekspert: Skatteforslag vil sende folk fra hus og hjemPolitiker og ekspert: Skatteforslag vil sende folk fra hus og hjem

De økonomiske vismænd foreslår, at boligskatten skal stige med op til 34.000 kroner om året. Det er godt, at det er politikere og ikke økonomer, der laver lovene, lyder det fra Venstres skatteordfører.

storybild

Står det til de økonomiske vismænd, skal en gennemsnitlig husejer i København betale over 34.000 kroner mere om året i ejendomsværdiskat. Dertil kommer stadigt stigende grundskyld. (Billede: scanpix/arkiv)

Forestil dig, at din bolig med et slag taber 1,3 millioner kroner i værdi, og at din årlige ejendomsværdiskat stiger med 34.300 kroner. For mange vil det betyde, at de ikke længere har råd til at blive boende i deres hus og vil blive tvunget til at sælge det med tab, lyder det fra såvel politisk som en boligeksperts hold.

Det er ikke desto mindre det scenario, de økonomiske vismænd lægger op til i deres forslag til en reform af boligskatterne, her få dage før regeringen ventes at at komme med sit udspil til en skattereform.

Venstre står fast på at lette skatten for højtlønnede
Venstre står fast på at lette skatten for højtlønnede

- Efter vores mening haster (det, red.) med at få gjort noget ved boligbeskatningen, skriver de økonomiske vismænd i en kronik i Berlingske, hvori de plæderer for at ophæve boligskattestoppet og lade ejendomsværdiskatten stige til 1,2 procent.

Er du interessret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Skatteordfører Louise Schack Elholm (V) beroliger boligejerne.

- Der skal være tryghed for danskerne, så de ikke skal gå fra hus og hjem. Det er derfor, vi har et boligskattestop, siger hun og tilføjer:

- Vi skal glæde os over, at det ikke er økonomer, men politikere, der leder landet. Det kan godt være, at sådant et forslag ser fint ud på det nationaløkonomiske papir, men det dur jo ikke, hvis de menneskelige konsekvenser er for store.

Kommentator: Aftale om skat bliver en gordisk knude
Kommentator: Aftale om skat bliver en gordisk knude

Også boligøkonom og direktør i Boligøkonomisk Videncenter Curt Liliegreen fastslår, a vismændene forslag ville sende folk fra hus og hjem:

- Deres forslag har ingen gang på jord i den politiske virkelighed. For politikerne kommer efterårets skatteforhandlinger snarere til at handle om, hvordan de kan neutralisere effekten af de stigende ejendomsvurderinger, som kommer sammen med det nye ejendomsvurderingssystem, siger han og tilføjer:

- Hverken politikerne i blå blok eller socialdemokraterne er interesserede i at genere deres vælgere med stigende boligskatter.

Qvortrup om skatteslagsmål: Enten bliver der valg, eller også bliver Samuelsen ydmyget
Qvortrup om skatteslagsmål: Enten bliver der valg, eller også bliver Samuelsen ydmyget

Venstre og Socialdemokraterne har givet hinanden håndslag på, at ejendomsværdiskatten ikke kan stige på denne side 2020, og i juni sidste år meldte Venstre ud, at partiet ønsker at forlænge boligskattestoppet til 2025. Regeringen ventes af fremlægge sin økonomiske 2025-plan inden for ganske kort tid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx