Af - 10/11-15 17:49; Opdateret: 11/11-15 20:44

Bilka får kritik: 'Rengørings-legetøj er ikke kun til piger'Bilka får kritik: 'Rengørings-legetøj er ikke kun til piger'

Dansk Kvindesamfund ærgrer sig over Bilkas markedsføring: 'Er det virkelig nødvendigt?'

Bildstrecke im Grossformat »
Emil Malling Nielsen: - Bilka giver ikke en fuck for kønsneutralitet. Kæmpe applaus herfra! Gerda Kalør: - Her i huset har det i rigtig mange år været farmand, der tog sig af støvsugningen. Torben Pilgaard Rimme: - Så tror forældrene, at det her kan være en god måde, at få børnene til at deltage i oprydningen i hjemmet senere hen, men de bliver overraskede over, at det faktisk kan have den helt modsatte effekt. Søren Toft: - Måske ligger den her op til, at det er en joke, der er sjov nok i sig selv. ''Ha ha kvinder gør kun rent'' det er kun rødstrømper og kvinder med alt for lavt selvværd, der kan blive sur over den sætning. Vi er i 2015 kom videre med jeres mandehad og tænk på alt det andet, der foregår rundt omkring i verden, der er mere forskruet end, at Bilka sælger legetøjs støvsuger til børn!!! Ole Andersen: - Offerrollen er fremherskende hos feministerne. Det har den altid været, og så er de blottet for humor, når det er dem selv, "det går ud over". Der adskiller de sig i den grad for det almindelige menneske, der tager ligestilling som noget ganske naturligt, og derfor også kan placere en joke, hvor den hører hjemme - nemlig som en joke og ikke andet. Mathilde Ingemann: - Røvsyg gave. Til både piger og drenge. Lasse Holmgaard Andersen: - Det handler om at tage de kampe, der er værd at slås for....Ikke dem, hvor man står alene og bare bliver til grin...alle andre er kommet videre, og ved godt, at der refereres til en svunden tids holdninger. Frederik Luiz: - Jo tidligere jo bedre. Jonas Emil Mikkelsen: - Så skal køkkenet sgu nok blive rent.

Anders Hemmingsen har delt billedet på sin Facebook. Læs folks kommentarer på Facebook her.

Opdateret: Billedet er taget i 2013, men Mads Hvitved Grand, der er pressechef for Dansk Supermarked, bekræfter, at varen stadig er i Bilkas sortiment.

Det er kvinder, der gør rent i hjemmet!

Den holdning virker en smule gammeldags, men ikke mere fjern end, at Bilka i Holstebro har opdelt det sådan. Butikken har i hvert fald valgt at sælge rengøringslegetøj som 'pigelegetøj'.

Det er ærgerligt, når man som udgangspunkt går ud fra, at det at være pige betyder, at man skal gøre rent. Jeg går ud fra, at mænd også støvsuger i deres eget hjem? Er det virkelig nødvendigt at "kønne" legetøjet på den måde?
Det siger Sara Ferreira, der er Bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, til metroxpress.

Kan du godt lide at læse om skøre salg og andet forbrugsstof - og vil du opdateres om emnerne? Så like MX PENGE på Facebook.

Hun fortæller, at der tidligere har der været kritik af Bilka i forbindelse med, at de havde delt legetøj op i en lyserød pigelegetøjsbunke og en lyseblå drengelegetøjsbunke.

- Jeg ved, at butikkerne argumenterer for, at de skal hjælpe deres kunder med at sortere, men svære er det jo heller ikke at finde rundt i legetøjet. Vi behøver ikke den her ”køns-pegepil”. Hvad er der galt med, at legetøj er legetøj, og så kan børnene selv finde ud af, hvad de synes er sjovt at lege med, siger Sara Ferreira.

TV: Her er den sødeste bommert, vi længe har set
TV: Her er den sødeste bommert, vi længe har set

Mads Hvitved Grand, der er pressechef for Dansk Supermarked, hvor Bilka hører under, forklarer til metroxpress, at Bilka definerer legetøj såsom værktøj, køkkenting og husholdningsmaskiner som både pige- og drengelegetøj.

Han fortæller, at det er varehuset, der har valgt, hvilket køn legetøjet skal stå hos, da de lavede deres opstilling.

To-årig drak sig stangstiv, da tjener begik denne kæmpe bommert
To-årig drak sig stangstiv, da tjener begik denne kæmpe bommert

Billedet er taget i 2013 i Bilka i Holstebro. Men Mads Hvitved Grand bekræfter, at Bilka stadig har varen i Bilkas sortiment.

LÆS OGSÅ: Kostbar bommert: Arrangør ødelægger Tinkoff-Saxos start

LÆS OGSÅ: Rotte-afføring fundet i morgenmadsprodukt

LÆS OGSÅ: Snart kan du betale med MobilePay i det her supermarked

LÆS OGSÅ: Bilka satser på stor burgerkæde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Medina har fået sin dom for...
bt.dk
Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx