08/02-18 13:22; Opdateret: 08/02-18 14:33

Direktørskift og nedskrivning æder Gyldendals overskudDirektørskift og nedskrivning æder Gyldendals overskud

Trods en stigende omsætning mistede Gyldendal en tredjedel af sit overskud i 2017.

storybild

København. Betaling til den afgående direktør Stig Andersen og nedskrivninger på værdien af lageraktiver var medvirkende til, at Gyldendal måtte se sit overskud skrumpe med en tredjedel i 2017.

Det fremgår af forlagets regnskab for året 2017, der er fremlagt torsdag.

Overskuddet svandt ind til 34 millioner kroner i 2017, på trods af at forlaget øgede sin omsætning til 863 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30 millioner kroner i forhold til 2016.

Stigningen i omsætningen var ifølge Gyldendal bredt funderet på tværs af forlagets aktiviteter - både på det private marked og uddannelsesområdet.

Forlaget ser dog ind i det nye regnskabsår med en vis skepsis på et bogmarked, som det forventer vil komme til at udvikle sig i en negativ retning.

- Gyldendal forventer generelt et svagt faldende bogmarked, hvilket gælder både for salg til private forbrugere og for uddannelsesmarkedet efter ophør af statens tilskudsordning til indkøb af digitale læremidler til folkeskolerne, skriver Gyldendal i sit regnskab.

1. maj overtager Morten Hesseldahl, der kommer fra en stilling som teaterchef på Det Kongelige Teater, direktørstolen fra Stig Andersen.

Den afgående direktør har været topchef i Gyldendal siden 1999, men har nu valgt at gå på pension.

Af regnskabet fremgår det, at Stig Andersen modtager 2,7 millioner kroner som fratrædelsesgodtgørelse, når han forlader forlaget.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Frederiks fødselsdagsbrag: 'Prins...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx