Af Ritzau - 10/08-16 08:18; Opdateret: 10/08-16 09:16

Pressede landmænd i USA dæmper salgsudsigt i NovozymesPressede landmænd i USA dæmper salgsudsigt i Novozymes

Usikre tilstande på Novozymes' markeder får enzymgiganten til at nedsætte forventningerne til salgsvækst.

storybild

Usikkerhed får Novozymes til at nedsætte forventningerne. (arkivfoto) (Billede: Free/Novozymes)

Usikkerhed på markederne får Novozymes til at nedsætte forventningen til, hvor meget salget vil vokse i år.

Udsigten for den organiske salgsvækst for 2016 sænkes til 2-4 procent fra tidligere 3-5 procent. Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal.

Årsagen skal blandt andet findes i regnskabsbøgerne hos amerikanske landmænd, siger Benny Loft, finansdirektør i Novozymes, til Ritzau Finans.

- Vi har fået analyser, der viser, at de amerikanske landmænd er meget pressede økonomisk. Og her er det primært vores biologiske løsninger til landmænd, der rammes, siger Benny Loft.

Novozymes arbejder sammen med amerikanske Monsanto om mikrobiologiske løsninger til landmændene, så de kan få mere ud af deres marker. Men landmændene køber altså færre af produkterne, når der er lavvande i kassen.

Selv om salget ikke kommer til at vokse helt så meget, som Novozymes først ventede, så kan udsigten for indtjeningen i 2016 fastholdes. Det siger Peder Holk Nielsen, Novozymes' administrerende direktør, i regnskabet.

- Vores forretning gik bedre i 2. kvartal. Vi opnåede solid indtjening, og vi forbedrede salgsvæksten, omend ikke helt så meget, som vi havde håbet.

- Vi er godt på vej til at nå vores mål for årets resultat, men vi justerer vores forventninger til salget som følge af resultaterne for 2. kvartal og den usikkerhed, der hersker på mange af vores markeder, siger han i regnskabet.

I andet kvartal voksede resultatet før skat med otte procent til 951 millioner kroner. Det skete på baggrund af en omsætning, der svandt ind med én procent til 3,4 milliarder kroner.

Det samlede salg steg tre procent i årets første seks måneder. Det er især enzymgigantens største forretningsområde, vaskemidler, samt salg til de tekniske industrier og farmaindustrien, som bidrager til væksten.

Forventningen til, hvor meget salget i Novozymes kommer til at vokse i år, kan fastholdes i danske kroner, skriver Novozymes.

Novozymes har tidligere i år haft problemer med at få salget til at følge med forventningerne.

I regnskabet for første kvartal måtte Novozymes nedsætte forventningen til salget i danske kroner på grund af ugunstige valutakurser.

De langsigtede forventninger til salget af enzymprodukter lå tidligere på 8-10 procent om året organisk - det vil sige uden opkøb. Men i forbindelse med årsregnskabet for 2015 måtte de droppes, så vækst i den kaliber ikke er et mål, men blot en "ambition".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx