Af Ritzau - 26/06-17 09:19

Få flest kanaler for 300 kroner om månedenFå flest kanaler for 300 kroner om måneden

Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk.

storybild

Det bliver ofte et større projekt at vælge tv-pakke. For kan du klare dig uden sportskanalerne, eller vil du være sikker på at få alt med? (Billede: Free/Colourbox)

Hvis du er træt af at betale for en dyr tv-pakke, så kan du for under 300 kroner om måneden få en tv-pakke, som foruden DR's kanaler indeholder mange de mest sete kommercielle kanaler.

Det viser en opgørelse, som Samlino.dk har lavet.

- I en tid, hvor vi ser stigende priser på tv, er det interessant, at det stadigvæk er muligt at få hæderlige tv-pakker for under 300 kroner. De fleste danskere ser hovedparten af deres tv på få kanaler og kan derfor spare penge, hvis de finder den tv-pakke, der billigst opfylder deres behov, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er direktør i Samlino.dk.

Samlino.dk fremhæver tv-pakken Fullrate Plus, som koster 249 kroner om måneden. Her får du flest kanaler og flest "mest sete"-kanaler i testen med 35 kanaler i alt inklusiv seks ud af otte af de mest sete kanaler herhjemme, nemlig TV2, TV2 News, TV2 Zulu, TV3, TV3 Puls og Kanal 5.

YouSees grundpakke tilbyder til sammenligning 25 kanaler og tre af de mest sete kanaler til 279 kroner om måneden og en oprettelse på 698 kroner.

Skal prisen helt i bund, får du markedets billigste tv-pakke med Telia 4ONE til 99 kroner om måneden. Her får du 16 kanaler og to ud af de otte mest sete kanaler, nemlig TV2 og Kanal 5.

Fullrate Basis koster også 99 kroner om måneden, med et oprettelsesgebyr på 399 kroner. Her får du 19 kanaler og én af de mest sete kanaler, nemlig TV2.

Men det er vigtigt at huske, at de forskellige tv-pakker ikke er direkte sammenlignelige, og at folk kan have meget individuelle behov, siger Ilyas Dogru, politisk rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

Derfor er det også vigtigt at være helt sikker på ens behov, så man ikke betaler for noget, man alligevel aldrig bruger.

- Notér dig, hvad det er for nogle kanaler, du egentlig ser i løbet af en uge. Det er ikke sikkert, at du overhovedet har brug for 35 kanaler, siger Ilyas Dogru.

- Det kan være, at det er nok at supplere DR's kanaler med streamingtjenester, hvis du alligevel mest ser serier, siger han.

Lige nu kan man få frit kanalvalg hos blandt andre Stofa og Boxer, hvor man selv kan sammensætte sin tv-pakke med de kanaler, man ønsker.

Men det er ikke nødvendigvis den billigste løsning for alle, siger Ilyas Dogru fra Forbrugerrådet Tænk.

- Behovet er forskelligt hos alle. For dem, der ender med over fem-seks specialkanaler, vil prisen ikke være så attraktiv, når man sammensætter kanalerne selv. Det kræver, at der kommer flere selskaber på markedet, siger han.

Hvilken tv-udbyder, man kan få, afhænger også af, hvor i landet man bor.

Fakta: Andre tv-pakker til under 300 kroner

- Altibox Mini: 119 kroner per måned. 15 kanaler. 0 mest sete.

- Waoo Mini: 129 kroner per måned. 18 kanaler. 0 mest sete.

- Stofa pakke 1: 229 kroner per måned. 27 kanaler. 5 mest sete.

- Waoo Lille: 239 kroner per måned. 26 kanaler. 3 mest sete.

- Telia 4More: 249 kroner per måned. 26 kanaler. 5 mest sete.

- Altibox Basis: 249 kroner per måned. 30 kanaler. 3 mest sete.

- Viasat Basis: 289 kroner per måned. 22 kanaler. 6 mest sete.

- BoxerTV: 295 kroner per måned. 14 kanaler. 5 mest sete.

Kilde: Samlino.dk.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx