Af Ritzau - 08/09-16 08:13; Opdateret: 08/09-16 08:29

SAS øger overskuddet trods benhård konkurrenceSAS øger overskuddet trods benhård konkurrence

Flyselskabet SAS har øget overskuddet i de første ni måneder af sit regnskabsår, selv om konkurrencen er hård.

storybild

SAS' spareprogram har sendt overskuddet opad i de første ni måneder af regnskabsåret 2015/16. (Billede: Free/Colourbox)

Det går fortsat fremad for SAS, der i årevis har været voldsomt presset. Store spareplaner og lavere brændstofomkostninger giver øget overskud, selv om markedet ikke er blevet meget sjovere.

I de første ni måneder af regnskabsåret 2015/16 kunne SAS notere sig et plus på 730 millioner svenske kroner, små 300 millioner svenske kroner mere end i samme periode for et år siden.

- Konkurrencen er stadig intens, hvilket har medført fortsat pres på priserne, og på samme tid er usikkerheden i økonomien steget, skriver SAS.

Det er dog ikke kun på de ydre linjer, SAS har kæmpet. En større strejke blandt svenske piloter i juni har kostet selskabet 140 millioner svenske kroner ifølge regnskabet.

Når SAS alligevel har kunnet øge sit overskud, hænger det sammen med, at brændstofregningen er blevet mindre og ikke mindst, at SAS stadig er ved at gennemføre en stor spareplan, der løber frem til 2018.

Den skal samlet give besparelser for 700 millioner svenske kroner, hvoraf 500 millioner allerede er realiseret.

SAS' omsætning faldt til 28,3 milliarder svenske kroner i de første ni måneder af regnskabsåret.

I forbindelse med regnskabet fortæller SAS, at man vil investere en halv milliard svenske kroner i at opgradere sine fly på europæiske ruter og give dem trådløst internet. Det sker efter det samme er sket på langdistanceruterne.

- Mange af vores kunder rejser ofte med os, og vi spiller en vigtig rolle i mange menneskers hverdag.

- Opgraderingen, vi har gennemført på vores langdistancefly, er blevet enormt positivt modtaget, og nu tager vi skridtet videre med kort- og mellemdistanceflåden, hvor vi også investerer i meget hurtigt WiFi, skriver administrerende direktør for SAS Rickard Gustafson i en meddelelse.

SAS forventer at give et overskud før skat i 2015/16.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx