Af - 03/06-13 16:20; Opdateret: 03/06-13 16:58

Privatdetektiver overvåger ansattePrivatdetektiver overvåger ansatte

Flere detektivbureauer udfører opgaver for danske virksomheder, der ønsker at overvåge medarbejdere.

storybild

Danske detektiv-bureauer har opgaver for virksomheder, som vil overvåge deres ansatte.

Nogle chefer har så lidt tillid til deres ansatte, at de tager et særligt værktøj i brug til at kontrollere dem: Privatdetektiver.

Metroxpress har været i kontakt med tre detektiv-bureauer, som alle har udført opgaver for danske virksomheder, der ønsker at overvåge medarbejdere.

Det kan være firmaer, der gerne vil vide, om langtidssygemeldinger dækker over ulovligt bi-jobberi eller pjæk.

»Vi har et par sager hvert år, der vedrører falske sygemeldinger. Der er ofte tale om medarbejdere, der har en løn på 50.000 kroner eller derover,« siger Kim Larsen, der er indehaver af bureauet Privatdetektiverne.

Han oplyser, at der har været tilfælde, hvor det er blevet dokumenteret, at en sygemeldt medarbejder arbejdede for et andet selskab.

»Det er mange penge, der står på spil, hvis der bliver snydt. Virksomhederne ønsker at finde ud af, om de arbejder for et andet firma eller misbruger en lægeerklæring,« siger Kim Larsen.
Dansk Efterforsknings Center har haft en lignende sag:

»Det var i forbindelse med en konkurrenceklausul, hvor personen havde meldt sig syg for at starte sin egen forretning,« siger ejeren af Dansk Efterforsknings Center, Stig Andersen.

Et andet detektiv-bureau, Stipator Security, har i flere tilfælde skygget ansatte sælgere:

»Det er typisk sager om kørende sælgere, hvor virksomheden har en mistanke om, at de ikke har brugt den tid, som de bliver faktureret for,« siger indehaver Rico Davidsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx