Af - 13/09-16 05:53

Danske hoteller hitter blandt danskereDanske hoteller hitter blandt danskere

Danskerne har haft deres bedste hoteloplevelser i Danmark, viser ny undersøgelse. Formanden for brancheorganisationen Horesta mener, at det skyldes god service. Det er en serviceekspert uenig i.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Hotels.com

Den blødeste seng, den bedste kundeservice eller de mest duftende håndklæder. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på, hvordan vi opfatter de forskellige hoteller.

Om det er store smil eller en billig minibar er ikke til at sige, men Danmark har i hvert fald fat i den lange ende. I en ny undersøgelse svarer danskerne nemlig, at de har haft deres bedste hoteloplevelser i Danmark. Næstflest danskere har haft deres bedste hoteloplevelse i Spanien.

Danske gæster raser over rejsebureau: - Der var lort i poolen
Danske gæster raser over rejsebureau: - Der var lort i poolen

Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta (hotel-, restaurant- og turisterhvervets landsdækkende branche- og arbejdsgiverorganisation), har en forklaring på, hvorfor danske hoteller scorer flest 'point'.

- En god, personlig service danner grundlaget for, at danskerne er tilfredse med de danske hoteller. Det er der ingen tvivl om, siger han.

Like MX Penge på Facebook og bliv opdateret med artikler om forbrugsvaner og virksomhedsdrift.

Men det er serviceekspert Henrik Meng langt fra enig i:

Det er bestemt ikke tilfældet, at serviceniveauet er i top på de danske hoteller. Vi har brug for at gøre os mere umage og behandle gæster som gæster. Personalet skal have en ægte interesse i deres gæster.
Det siger Henrik Meng, der blandt andet har skrevet bogen ”Verdens bedste service”.

Kim Kardashian indrømmer dårlig vane: Dette stjæler hun altid
Kim Kardashian indrømmer dårlig vane: Dette stjæler hun altid

Henrik Meng vurderer, at danske hoteller ligger i top blandt danskerne, fordi vi danskere er ”hjemmefødninge”, som har det bedst med det velkendte.

- Det undrer mig ikke, at danskere har de bedste oplevelser på danske hoteller, for vi kan bedst lide, når tingene foregår på dansk. Vi forstår menukortet, og vi kan lide den mad, de serverer, siger serviceeksperten.

At danskerne er så vilde med danske ting kommer blandt andet også til udtryk, når vi er ude og rejse:

- Vi ser ofte de der danske turister i eksempelvis Spanien, der søger mod en restaurant, fordi de der kan få serveret stegt flæsk, siger Henrik Meng.

Han er overbevist om, at hvis man lavede tilsvarende undersøgelse blandt andre nationaliteter, ville de danske hoteller ikke ligge øverst på listen.

Derfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferie
Derfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferie

LÆS OGSÅ: Liste: Dette vægter højest, når danskerne vælger ferie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx