Af - 01/08-14 15:12

Ny supermarkedskæde: Sådan sørger vi for ketchup til 10 kronerNy supermarkedskæde: Sådan sørger vi for ketchup til 10 kroner

En ny supermarkedskæde lover faste, lave priser til danskerne. Eksempelvis er literprisen på Heinz tomatketchup 25 kroner.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Der er ingen tilbud - kun billige varer.

Sådan lyder konceptet i den nye - snart landsdækkende - supermarkedskæde Normal.

Kæden, der lige nu består af seks butikker - fem i Jylland og én på Fyn - siden stiftelsen sidst i 2012, har ved meget lave priser sikret sig danskernes opmærksomhed. Og snart åbner der også en butik i hovedstaden.

Sexkøbmand vinder over Netto
Sexkøbmand vinder over Netto

Direktør Torben Mouritsen forklarer, hvordan det kan lade sig gøre eksempelvis fast at sælge 400 milliliter Heinz tomatketchup til 10 kroner og samtidig tjene penge på det.

- Vi har ikke noget fast sortiment, vi får varen direkte uden fordyrene mellemled, og vi samler også overskudsproduktioner, siger direktøren til metroxpress.

Der er således tale om parallelimport, som betyder, at Normal køber varerne inden for EU's grænser men uden om det gængse forhandlernet.

- Der er mange lande i Europa, der har en noget lavere prissætning end i Danmark. Det hænger sammen med, at købekraften er lavere og derfor bliver produkterne solgt billigere, forklarer Torben Mouritsen.

Chef i supermarked fik nok, da medarbejder kom syv minutter for sent
Chef i supermarked fik nok, da medarbejder kom syv minutter for sent

Netværk og erfaring
Direktøren, der har købmandserfaringer fra blandt andre hvidevarerforhandleren Vupti.com og sport- og fritidsbutikken Eventyrsport, vil ikke afsløre hvilke grossister, der handles med.

- Vi har en baggrund inden for detailhandlen, og vi bruger vores netværk og den erfaring vi har til at finde de steder, der er billigst og mest driftssikre, siger han.

Direktøren vil heller ikke ud med i hvilke lande, der handles. Han fortæller, at netværket inkluderer store dele af Europa, men at 'der er nogle lande, hvor det er knap så fordelagtigt at handle.'

Underskud - indtil videre
Normal har kun nået at aflægge et enkelt regnskab. Her kan man læse, at kæden, der dog i det meste af det forgangne år bestod af bare en enkelt butik, havde et negativt resultat på 666.000 kroner.

Det er dog i 'overensstemmelse med den fastlagte strategiplan,' fremgår det.

Krise i Dansk Supermarked: Tomme kølediske
Krise i Dansk Supermarked: Tomme kølediske

Torben Mouritsen fortæller, at der er store planer for kædens ekspansion.

- Vi vil billedligt talt gerne åbne en butik om måneden, siger han og afslører, at København får en Normal-butik til efteråret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx