Af Ritzau - 09/12-16 02:22

Fondsbørsen udvider sit eliteindeks med fem selskaberFondsbørsen udvider sit eliteindeks med fem selskaber

Nasdaq Copenhagen lancerer nu C25, der i løbet af et år skal afløse det nuværende topindeks, C20.

storybild

Fra 19. december skal investorerne til at vænne sig til et nyt indeks, der omfatter 25 af de største og mest handlede virksomheder, det såkaldte C25-indeks. (Billede: Scanpix/Nasdaq Copenhagen)

Flere års markant vækst i både handlen med aktier og antallet af store virksomheder får nu Nasdaq Copenhagen til at øge antallet af selskaber i sit mest betydningsfulde indeks, C20.

Det skriver Børsen fredag.

Fra 19. december skal investorerne til at vænne sig til et nyt indeks, der omfatter 25 af de største og mest handlede virksomheder. 12 måneder efter vil det nye C25 helt afløse det nuværende C20.

- Det her er en fantastisk historie, fordi det fortæller, hvor godt det danske aktiemarked har klaret sig, siger Bjørn Sibbern, der er chef for Nasdaq Copenhagen, til Børsen.

- Bare se på, at to ud af de tre største børsnoteringer i verden i 2016 skete i København, siger han med henvisning til, at Dong og Nets i løbet af året er blevet noteret.

For et selskab er der en vis prestige forbundet med at være en del af børsens toneangivende indeks.

Men det er ikke noget, som automatisk gør selskabets aktionærer rigere, understreger Pernille Friis Andersen, der er chef for FLSmidths investor relations.

- Erfaringen viser, at medlemskab kun har meget begrænset indflydelse på kursudviklingen - faktisk kun lige på dagen, hvor indtræden eller exit bliver annonceret, siger hun til Børsen.

Fondsbørsen har netop afsluttet sin halvårlige revision af C20-indekset, der er baseret på, hvilke aktier der handles mest.

Og den endte med, at Dong og Nets skubber Nordea og FLSmidth ud af C20 fra 19. december.

Det er ren teknik, der afgør, hvem der får lov at være med i C20-familien.

Først udvælges de 25 aktier med størst markedsværdi målt på tilgængelige aktier. Af dem udpeges de 20 aktier, der er omsat mest inden for de seneste seks måneder.

Både Nordea og FLSmidth vil indgå i det nye C25-indeks.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx