Af - 28/05-15 06:15; Opdateret: 28/05-15 10:23

Apple skal betale 10 millioner for gylletank og kvægfoder i ViborgApple skal betale 10 millioner for gylletank og kvægfoder i Viborg

Den fortrolige kontrakt med verdens største it-firma Apples byggeri af et datacenter på en jysk mark indeholder krav om, at Apple skal betale 10 millioner til kvægfoder og gyllecenter

storybild

(Billede: Polfoto)

Apples advokater i Silicon Valley må have gjort store øjne, da de i februar modtog en kontrakt fra Bygningsstyrelsen på at købe 92 hektar mark til et nyt europæisk datacenter i Viborg.

Ud over salgsprisen på 23 millioner kroner for grunden skulle iPhone-producenten også betale Aarhus Universitet, der hidtil havde lejet marken til landbrugsforskning, for ‘indkøb af erstatningsfoder til kvæg’, ‘ny gylleledning, gylletank og opvaringslade’ samt betaling for mælkerettigheder for samlet 9,9 millioner kroner.

Det viser en fortrolig kontrakt, som metroxpress er kommet i besiddelse af.

Ifølge planen skal Apples datacenter for Europa, som lagrer alt, du gemmer på en iPhone og andre steder, være i gang fra 2017.

Ifølge hjemmesiden Sickpigs.dk, der også har offentliggjort noget af korrespondancen mellem Apples advokater og forskellige offentlige myndigheder, så valgte myndighederne at kalde projektet ‘operation orkan’, fordi Apple ønskede deres firmanavn holdt hemmeligt.

‘Investoren, som fordrer absolut diskretion, planlægger etablering af et mega-datacenter i Europa. Datacentret forventes at beløbe sig til mere end 150 millioner dollar samt skabe cirka 60 varige arbejdspladser foruden flere hundrede håndværkerjob i byggefasen,’ står der i et baggrundsnotat fra Udenrigsministeriet, som metroxpress også er i besiddelse af.

Det viser sig i øvrigt, at det var SF’s nuværende formand Pia Olsen Dyhr, der i sin tid som handels- og investeringsminister skabte kontakten til Apple.

‘Daværende handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr besøgte i februar 2013 virksomhedens hovedkvarter i Californien. I kølvandet på dette møde var det forventningen, at virksomheden ville besøge Danmark med henblik på at besigtige de potentielle lokaliteter. Det er imidlertid først nu, at besøget bliver gennemført,’ står der i notatet.

LÆS OGSÅ: Medie: Ny iPad bliver ligeså stor som computer

LÆS OGSÅ: Apples milliard-center er godt nyt for ledige

LÆS OGSÅ: LISTE: 10 facts om Apples nye, kæmpe datacenter

LÆS OGSÅ: Jysk Apple-eventyr hyldes på sociale medier

LÆS OGSÅ: Apple afslører dansk milliard-projekt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
TV 2 afslører: Her er de nye 'landmænd'
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx