31/03-16 11:01; Opdateret: 31/03-16 12:03

Fona fyrer 280: Disse 8 butikker overleverFona fyrer 280: Disse 8 butikker overlever

Kun otte butikker i elektronikkæden Fona kommer til at overleve efter firmaets rekonstruktion.

Bildstrecke im Grossformat »

Fona skærer endnu mere ind til benet og fyrer 280 ansatte.

Kun otte butikker i elektronikkæden kommer til at overleve efter firmaets rekonstruktion.

Det er de hårde kendsgerninger fra den økonomisk klemte kæde, der i løbet af februar og marts har arbejdet på at finde sin nye form og en køber.

I første omgang forlød det, at 31 butikker af de oprindelige 56 ville overleve. Allerede ved den lejlighed blev 300 ansatte ud af 975 opsagt.

- Vi lavede nogen budgetter, hvor det burde kunne hænge sammen som 31 butikker. Men de købere, vi havde inde over, synes det var for stort, siger advokat Ole Borch fra Bech-Bruun, der arbejder med rekonstruktionen.

Den nye løsning er derfor at lave den mindst mulige Fona med otte butikker, som ejeren F Group skal sælge til en ny køber snarest muligt.

- Vi har forhandlinger, der tyder på, at vi har grund til at tro på det. Det kan også blive flere butikker, men i hvert fald otte, siger Ole Borch, som forudser en endelig løsning i april.

I mellemtiden er alle ansatte, der ikke arbejder i de otte overlevende butikker, fyret per dags dato, mens advokaterne arbejder videre med rekonstruktionen. Viser det sig, at der kan holdes liv i flere butikker, vil de trække nogle opsigelser tilbage.

F Group gik i skifteretten med Fona 1. februar for at starte en rekonstruktionen, en form for betalingsstandsning, på grund af den svære økonomiske situation.

Kæden er ifølge egen forklaring ramt af hård konkurrence på markedet for elektronik, som har ført til priskrig med andre kæder som Power og Elgiganten.

Fona tabte 30 millioner kroner om året i 2013 og 2014 - selskabet har endnu ikke afsløret tallene fra 2015.

/ritzau

LÆS OGSÅ: Elektronik-gigant lukker butikker i hele landet

LÆS OGSÅ: Fona undgår konkurs - men skal skæres voldsomt til

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx