Af Ritzau - 19/08-16 13:43

TDC-kunder storhentede Pokémon Go ved premierenTDC-kunder storhentede Pokémon Go ved premieren

Mobilspillet Pokémon Go slog alle rekorder hos TDC, da det blev lanceret. En kvart million hentede spillet.

storybild

TDC's kunder hentede i hundredtusindvis spillet Pokemon Go (Billede: Free)

TDC har ikke fanget alle dem, der spiller Pokémon Go i Danmark, men teleselskabet tog sin bid, da spillet blev lanceret.

Det viser tal om Pokémon Go, som TDC har indsamlet. 250.000 TDC-kunder hentede spillet til deres mobiltelefoner i den første uge af august.

Spillet, der lader brugerne fange monstre og fantasidyr på deres telefon rundt omkring i den virkelige verden, er et globalt fænomen.

- Mere end 15 procent af danske smartphonebrugere på TDC Groups netværk har downloadet og prøvet spillet mindst én gang.

- TDC Group vurderer, at over en halv million danskere har spillet Pokémon Go, når de konkurrerende mobilnet også medregnes, skriver TDC i en pressemeddelelse.

Bare i den første uge af august brugte Pokémon Go-spillerne 1374 gigabyte data på deres mobiler til spillet. Og mens det kan lyde af meget - det svarer til at downloade omkring 140.700 sange - så er det faktisk ikke grelt.

Samlet blev der nemlig brugt 2435 terabyte - 2,5 millioner gigabyte - data på TDC's mobilnet. Det hænger sammen med, at Pokémon Go ikke er særligt datakrævende i forhold til eksempelvis YouTube eller Snapchat, der overfører billeder og video.

Målt på data var Pokémon Go faktisk kun den 85. mest brugte applikation i perioden.

Det er samtidig mobiltelefonejere over hele Danmark, der kastede sig over spillet. Ifølge TDC er der mest gang i spillet i de store byer, men også steder som Vojens, Stevns og Maribo springer op på listen.

Målt på spil i forhold til antallet af indbyggere er Aalborg i top i TDC's måling.

Pokémon Go er blevet et hit globalt. Ifølge tal fra Sensor Tower, der leverer data om applikationer til smartphones, er Pokémon Go det mobilspil, der hurtigst nåede 10 millioner downloads.

Det skete på syv dage, mens det tal for den tidligere dille Angry Birds var 19.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx