Af Fie West Madsen - 29/10-17 11:39

Efter voldsom kritik: Nu laver McDonald's drastisk ændring Efter voldsom kritik: Nu laver McDonald's drastisk ændring

McDonald's tager massiv kritik til sig og ændrer nu procedurer.

storybild

McDonalds vil højne niveauet for, hvordan de kyllinger, der senere bliver til mad i restauranterne, behandles. (Billede: LUCY NICHOLSON)

McDonald's vil fremover behandle kyllinger bedre.

Sådan lyder meldingen fra en af verdens største fastfood-kæder, der nu har slået fast, at forholdene for de kyllinger, der senere bliver til blandt andet McNuggets, skal være markant bedre.

Det skriver Reuters og flere internationale medier.

McDonald's har nu udsendt skærpede retningslinjer til sine underleverandører, som skal være implementeret senest i 2024. De nye retningslinjer indebærer en lang række specifikke krav til, hvor meget lys, kyllingerne får, ligesom kyllingerne skal have adgang til grene og andre ting, der kan fremme naturlig adfærd hos dyrene.

Fastfood-kæden har samtidig også lovet, at man vil lave undersøgelser hos sine underleverandører for at sikre kyllingernes velbefindende fremadrettet.

Ændringen hos McDonald's kommer i kølvandet på massiv kritik fra en række dyrevelfærdsorganisationer, der blandt andet har offentliggjort video lavet med skjult kamera, der blandt andet viser, hvordan flere kyllinger lever under kummerlige forhold og i flere tilfælde er udsat for mishandling.

Mange af de nye tiltag kommer til at koste underleverandørerne til McDonald's penge, da det kræver nyt udstyr, men fastfood-giganten understreger dog, at ændringerne ikke får betydning for, hvor mange penge kunderne skal lægge i restauranten.

Priserne på McDonalds' kyllingeprodukter forbliver nemlig uændret.

»Selvom dette måske ikke har direkte indflydelse på salget hos McDonald's, kan det hjælpe visse segmenter af vores kundebase til at træffe købsbeslutninger, som de måske ikke ellers havde gjort,« siger Bruse Feinberg, der er underdirektør hos McDonald's til Reuters.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx