Af - 19/05-14 09:09

Udlejning af private biler drøner derudadUdlejning af private biler drøner derudad

Hvorfor ikke leje bilen ud, når den alligevel står stille? Flere og flere supplerer indtægten med privat biludlejning.

storybild

En bilejer, som lejer son bil ud, når den alligevel står stille, tjener typisk 2.000-3.000 kroner om måneden på det. Det dækker omtrent udgiften til at have en bil. (Billede: polfoto/arkiv)

Det er billigt for lejeren og penge ned i lommen på bilejeren. Danskerne er for alvor ved at tage privat biludlejning til sig. I juni sidste år lancerede minbildinbil.dk sin tjeneste, hvor ganske almindelige bilejere kan udleje deres bil.

Helt gak gak: Nye nummerplader skrottes efter én dag
Helt gak gak: Nye nummerplader skrottes efter én dag

Siden er det gået stærkt. Sitet har nu 4.000 brugere og 1.000 private biler til udlejning, og allerede efter sommerferien forventer Milad Avaz marketingsansvarlig i minbildinbil.dk, at antallet af brugere og biler er fordoblet.

- Målet er, at alle danskere om to-tre år kan nå en privat udlejningsbil inden for en radius på fem kilometer, siger han.

Video: Se verdens værste vejkryds
Video: Se verdens værste vejkryds

Og der er gode penge af spare og tjene. På minbildinbil.dk kan for eksempel leje en Citroën C3 årgang 2011 for 248 kroner per døgn, mens en tilsvarende udlejningsbil fra de kommercielle biludlejningsfirmaer hurtigt løber op i det dobbelte. Udlejerne tjener typisk 2.000-3.000 krone om måneden, oplyser Miilad Avaz.

Også Gomore.dk, som lancerede en tilsvarende tjeneste i februar i år, er kommet flyvende fra start. Direktør og medstifter Matias Møl Dalsgaard forventer 1000 udlejninger alene i denne måned.

- Og med udgangen af året forventer vi at have 100 udlejninger om dagen og 3.000 biler til udlejning, siger han

770 standere solgt: Så kan el-bilerne igen tankes op
770 standere solgt: Så kan el-bilerne igen tankes op

Brancheorganisationen Danske Biludlejere, som repræsenterer de kommercielle biludlejningsfirmaer, er selvsagt ikke begejstrede for de nye konkurrenter og har hævdet, at privat udlejning er ulovligt.

Det er det ikke, fastslår Justitsministeriet.

Udlejningen må dog ikke være så systematisk, at den antager erhvervsmæssig karakter. Det er uklart, hvor grænsen trækkes, da der ikke er nogen retspraksis for det nye fænomen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sophie Løhde om forhandlinger: 'Det...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Dansk modehus med blodrøde tal: Har...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx