01/11-17 09:17

Gebyrer og bedre kunder giver Spar Nord medvindGebyrer og bedre kunder giver Spar Nord medvind

På trods af lavere renteindtægter kan Spar Nord øge sit resultat betydeligt i årets første ni måneder.

storybild

København. Spar Nord tjener mindre på renter og har brugt flere penge. Alligevel kan banken notere sig en solid stigning i nettoresultatet for årets første ni måneder.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort. Den helt store årsag, til at resultatet alligevel er blevet markant bedre, er, at bankens kunder har fået det bedre økonomisk, og at der derfor skal sættes mindre ind på nedskrivningskontoen.

- Den meget positive udvikling på nedskrivningssiden afspejler dels den fortsatte forbedring i de makroøkonomiske vilkår.

- Herunder både en lavere tilgang af nye nedskrivningsengagementer og en bedre udvikling i allerede risikomarkerede udlån, dels en stærk kreditbonitet i Spar Nords udlånsbog, skriver Spar Nord i regnskabet

Faktisk gik det så godt, at Spar Nord kunne tage 51 millioner kroner tilbage fra kontoen og lægge dem til overskuddet. I samme periode sidste år kostede posten 188 millioner kroner.

Det fører til, at Spar Nord kan notere et nettoresultat på 799 millioner kroner for årets første ni første måneder, 109 millioner kroner mere end i de ni første måneder af 2016.

Også gebyrindtægterne er gået pænt frem, drevet af realkredit og prisstigninger.

Alt er dog ikke fryd og gammen for Spar Nord. Selv om man har øget udlånet, så er renteindtægterne faldet til 1,2 milliarder kroner.

Også omkostningerne er steget betydeligt til 1,4 milliarder kroner.

- Omkostningsudviklingen er, lige som det var tilfældet i årets to første kvartaler, præget af investeringer i strategiske tiltag, blandt andet på IT-området

- Hertil kommer investeringer i nyindretning af bankens filialer i overensstemmelse med strategien "Den personlige bank i en digital verden," skriver Spar Nord.

En nedskrivning på ejerskabet af it-bankfællesskabet BEC koster Spar Nord 54 millioner kroner. Derfor bliver forventningerne til basisindtjeningen, resultatet før skat og nedskrivninger, nedjusteret til 1,2 milliarder kroner fra 1,25 milliarder kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx