Af - 28/01-16 10:52; Opdateret: 30/01-16 13:38

Stem med tis: Fem studerende har opfundet nyt konceptStem med tis: Fem studerende har opfundet nyt koncept

Det skal være sjovt og underholdende at lade vandet. Sådan vil fem DTU-studerende lokke tissetrængende festivalgæster til at bruge opstillede pissoirer.

Bildstrecke im Grossformat »
Fra venstre mod højre: Nicklas Bilde, 21 år fra Hareskov, Anna Villebro Rasmussen, 21 år fra Odense, Jacob Andreas Lützen, 23 år fra Albertslund, Kathrine Jerl Jensen, 20 år fra Gilleleje og Rune Øster, 23 år fra Nibe. - Grøn Koncert stiller otte byer og 180.000 gæster til rådighed for 'Pee for a Cause', og vil meget gerne være med til at teste og udvikle konceptet. Jeg ser et enormt potentiale i nudging-effekten, som dette har - at man kan have indflydelse på, hvor folk tisser, og give gæsterne en spændende og engagerende oplevelse. Et stativmed fire bokse på koster 20.000 kroner at producere, men det er gratis at leje for festivalerne. Hvordan skal kvinder stemme? Det er det spørgsmål, som flest stiller, når de fem opfindere præsenterer projektet. - Vi arbejder på at lave en løsning, så det også bliver muligt for pigerne at stemme, siger Rune Øster. Billedet er et akivfoto. Selve pissoirerne er én meter høje og 60 centimeter brede. Et stativ med fire pissoirer på hver side er to meter højt, 2,5 meter bredt og cirka 90 centimeter dybt. Her er linket til deres hjemmeside. - På studiet brainstormede vi på ideer til, hvordan man på festivaller kunne styre, hvor folk tisser, som en del af et studieprojekt. En af de lidt åndsvage ideer var, at man kunne stemme med sit tis. At man kunne få indflydelse med det, siger Rune Øster. Efter at flere medstuderende havde givet udtryk for, at den lidt gakkede ide var ret god, ændrede de fem studerende mening, og de valgte at gå videre med ideen. - Det var den idé, vi synes var sjovest, siger Rune Øster. På billedet: Rune Øster. - Det kan også være, det bliver muligt, at den urin, vores pissoirer henter ind, kan sælges videre, ligesom Landbrug & Fødevarer sidste år indsamlede 54.000 liter urin på Roskilde Festival, siger Rune Øster. På billedet: Jacob Andreas Lützen. - De fleste festivaler har den nødvendige infrastruktur til vores pissoirer, frem for at urinen skal opbevares i en stor tank, siger Rune Øster. På billedet: Kathrine Jerl Jensen. Venture Cup er en non-profit organisation, og den eneste i Danmark, der samarbejder med alle danske universiteter og forsøger at bygge bro mellem erhvervslivet og universitetsstuderende. Målet er at inspirere og hjælpe unge entreprenører gennem mentorer, netværk, workshops og konkurrencer. Venture Cup har eksisteret i 16 år og hjulpet mere end 200 startups i Danmark. På billedet: Nicklas Bilde. Fredag bliver det afgjort, hvem der vinder Venture Cup-konkurrencen. De 24 ideer er inddelt i seks kategorier. 'Pee for a Cause' er nomineret i kategorien 'social entrepreneurship'. Vinder man sin kategori, udløser det en præmie på 10.000 kroner. Vinder man hele konkurrencen medfølger der en bonus på 25.000 kroner. På billedet: Anna Villebro Rasmussen.

Hvad gør kvinder, og hvordan kom de fem studerende på idéen? Få svar i galleriet.

Hvordan motiverer man mænd til at tisse i pissoirer på festivalerne? Det har fem unge studerende fra DTU en mulig løsning på.

De vil udvikle pissoirer, hvor mandelige festivalgængere kan stemme med deres urin.

Pissoirerne består af et stativ med fire pissoirer, der hver repræsenterer den pågældende afstemning. En flowmåler registrerer, hvor meget tis der løber gennem pissoirerne, inden urinen kanaliseres ud i kloaksystemet.


Vi ønsker at underholde og engagere folk på et tidspunkt, hvor de rent faktisk har to minutter til at tage stilling til nogle ting. Samtidig vi ønsker at påvirke mandlige gæster til at bruge pissoirer i stedet for gader og stræder.
Det siger Rune Øster.

Derfor skal du ikke tisse i badet
Derfor skal du ikke tisse i badet

Idéen hedder 'Pee for a Cause', og selvom de fem studerende først begyndte at udvikle på deres idé i efteråret, har Grøn Koncert allerede takket ja til at sætte pissoirerne op. Den københavnske gadefestival Distortion har også vist interesse.

- Vi vil det her produkt sygt meget. Selvom vi selvfølgelig gerne vil gennemføre vores studier, så bruger vi den tid det tager at føre produktet til dørs. Også hvis det kommer til at betyde, at vi ikke kan gennemføre vores uddannelse, siger 23-årige Rune Øster, en af idéfolkene bag 'Pee for a Cause'.

Men det er ikke kun festivalerne, der har vist interesse for projektet. 'Pee for a Cause' er blandt de 24 nominerede ud af 300 ansøgere i iværksætterkonkurrencen 'Venture Cup'. Vinderen findes fredag 29. januar klokken 17-21.

- Vi var ret overvældede og rimeligt overraskede over at være udtaget til konkurrencen. Mange af de andre ideer, der er repræsenteret, er nemlig mega fede. Det er samtidig en god mulighed for at møde sponsorere. Det bliver mega spændende, siger Rune Øster.

Men uanset om 'Pee for a Cause' vinder konkurrencen, vil de fem studerende arbejde videre på produktet, så det kan komme ud på festivalerne til sommer.

Sexolog giver klar besked: Mænd skal stå op og tisse!
Sexolog giver klar besked: Mænd skal stå op og tisse!

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du nattetisseri

LÆS OGSÅ: Er du sund eller usund? Så ofte skal du gå på toilettet

LÆS OGSÅ: Den er god nok: Din blære kan godt springe

LÆS OGSÅ: Galleri: Hund blev lukket ud for at tisse - endte med at løbe et halvmaraton

LÆS OGSÅ: Læge: Du risikerer at dø, hvis du holder på din afføring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx