Af - 03/03-14 08:00; Opdateret: 03/03-14 09:50

Restauratører raser: Kunderne snyder tjenerenRestauratører raser: Kunderne snyder tjeneren

Det er helt i orden at holde sin mund, hvis tjeneren glemmer at skrive en vare på regningen, mener mange danskere ifølge undersøgelse. »Tyveri«, lyder det fra restauratører.

storybild

Mange danskere mener, det er ok at tie stille, hvis tjeneren glemmer at skrive en vare på regningen. (Billede: SØLBECK CHRISTIAN KLINDT)

Efter en middag med alt, hvad der hører sig til, dukker regningen op. Tjeneren har glemt at skrive to kopper kaffe på sedlen.

I den situation vil en stor del af danskerne tie stille og tænke 'går den, så går den'.

Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Alm. Brand.

Restaurant: Jo smukkere du er, jo bedre bord får du
Restaurant: Jo smukkere du er, jo bedre bord får du

Her svarer 35 procent af danskerne, at det er i orden at undlade at gøre tjeneren opmærksom på en vare, der ikke er slået ind på regningen. 30 procent er neutrale.

Stiller man samme spørgsmål til danskere mellem 18 og 29 år, mener kun 21 procent, at det er forkert.

Vil du gerne holdes opdateret med nyheder inden for forbrug, erhverv og arbejdsmarked? Så 'like' vores Facebook-side MX Penge.

To restauratører, som metroxpress har talt med, kalder det for dårlig moral.

- Det er et vidne på den egocentrering, som er blevet mere udbredt i samfundet. Det koster mig mange penge, når der for eksempel bliver glemt en flaske vin. Jeg kan miste op til 10.000 kroner om måneden på det, siger Thomas Gaarde Olesen, der ejer restauranten Maven i København.

Racistisk restaurant-ejer latterliggjort på nettet
Racistisk restaurant-ejer latterliggjort på nettet

Han forklarer, at der er enormt mange ting at holde styr på for en tjener, og derfor kan der ofte opstå en menneskelig fejl.

- Det er ikke lige som at købe en vaskemaskine, hvor der er en enkelt transaktion. På et bord kan der måske være måske 30 ting, som gæsterne skal have.

Steffan Trie, der er indehaver af Café Ziggy Sidewalk i Aarhus, kalder det for »tyveri«.

- Hvis det er den omvendte vej, så skal folk nok gøre os opmærksomme på, at de er blevet taget ved næsen. Men det er yderst sjældent, at de siger til det os, hvis de har fået en gratis sodavand, siger Steffan Trie.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx