Af Ritzau - 12/06-17 09:28; Opdateret: 12/06-17 10:53

Jobparate på integrationsydelsen boomer efter nye reglerJobparate på integrationsydelsen boomer efter nye regler

I marts blev over halvdelen af modtagerne af integrationsydelsen visiteret som jobparate af jobcentrene.

storybild

I marts var der langt flere jobparate, der modtog integrationsydelsen i forhold til samme måned i 2016, viser tal fra Danmarks Statistik. Genrefoto. (Billede: Free/Colourbox)

I marts var der langt flere jobparate, som modtog integrationsydelsen i forhold til samme måned i 2016.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I marts blev 57,6 procent af modtagerne af integrationsydelsen visiteret som jobparate af jobcentrene rundt om i landet.

Det er en stigning på hele 51,1 procentpoint i forhold til marts sidste år, skriver Danmarks Statistik. Og det er en god udvikling, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

- Endelig viser dagens tal, at flygtninge og indvandrere i højere grad vurderes at være i stand til at tage et arbejde, og det er positivt, skriver AE i en kommentar.

Stigningen skyldes i høj grad trepartsaftalen fra foråret 2016. Den betyder, at modtagerens danskkundskaber ikke længere er afgørende, når en person skal placeres i en bestemt kategori.

Aftalen blev indgået mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne. Den havde særligt fokus på at få flygtninge i job.

Mens mere end halvdelen af modtagerne af integrationsydelsen blev vurderet til at være klar til at tage et arbejde, er det kun 22,3 procent af modtagere af kontanthjælp og uddannelseshjælp, der er visiteret som jobparate eller åbenlyst uddannelsesparate i marts 2017.

Det er ifølge Danmarks Statistik et fald på 0,5 procentpoint i forhold til samme måned året før.

I alt 161.500 personer var på kontanthjælpsydelser i marts. Det er et fald på 16.300 personer.

Hvis man kigger på de enkelte ydelsestyper, er der 10.900 færre modtagere af uddannelseshjælp. Faldet i antallet af personer på uddannelseshjælp er på 4000, mens det gælder 7100 modtagere af arbejdsmarkedsydelse.

- Omvendt steg antallet af personer, der modtog integrationsydelse med videre med 4900, skriver Danmarks Statistik.

1. juli 2016 blev målgruppen af integrationsydelsen udvidet til at omfatte alle personer, der ikke har opholdt sig i Danmark i mindst syv ud af de seneste otte år.

Det kan være en del af forklaringen, lyder analysen fra Danmarks Statistik.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx