Af Sebastian Kirk - 11/09-17 19:06; Opdateret: 11/09-17 19:34

Forslag: Cyklister med 6 km til arbejde skal også have fradragForslag: Cyklister med 6 km til arbejde skal også have fradrag

Alternativet vil halvere kravet for kørselsfradrag - men kun for cyklister. Dårlig idé, mener Venstre.

storybild

Cyklister med seks kilometer til arbejde bør få kørselsfradrag, mener Alternativet.

Om du går, cykler, kører bil eller tager det offentlige til arbejde, så har du i Danmark krav på kørselsfradrag, hvis du i alt har mindst 24 kilometer til og fra arbejde.

Men står det til Alternativet, så er den grænse for højt sat. Hos det miljøbevidste parti ser man nemlig gerne, at flere belønnes for at tage cyklen til arbejde.

I partiets kommende finanslovsudspil har man derfor halveret grænsen for cyklister, således at der er fradrag at hente, hvis man cykler mindst 12 kilometer til og fra arbejde hver dag. Det skriver TV2.

»Det handler i den grad om klimaet, og så er der en masse dejlige afledte effekter som eksempelvis sundhed,« siger partiets klimaordfører, Rasmus Nordqvist, til TV2.

Han mener, man bør gå i modsat retning af den nuværende regering, som har planer om at sænke registreringsafgiften på biler. Og derfor lokker han og Alternativet med en 'økonomisk gulerod' i form af et cyklistfradrag.

Det nuværende kørselsfradrag lyder på 1,93 kroner pr. kilometer, hvis man rejser mellem 25 og 120 kilometer til og fra arbejde om dagen. Efter de 120 kilometer lyder fradraget på 0,97 kroner pr. kilometer - med mindre man bor i en af 25 kommuner, der af Skatteministeriet betegnes som 'yderkommuner'. I så fald lyder kørselsfradraget på 1,93 kroner, uanset hvor langt væk man bor fra sin arbejdsplads.

Det er de takster, Alternativet vil bruge til cyklister - men altså med halverede krav, således at en person med minimum seks kilometer til arbejde kan få 1,93 kroner pr. cyklede kilometer udbetalt hver måned.

Partiet har regnet ud, at det løber op i 350 kroner hver måned, hvis man har 10 kilometer til arbejde og 21 arbejdsdage på en måned.

Hos SF og Radikale er man umiddelbart positivt stemt over for forslaget, selv om begge partiers skatteordførere over for TV2 udtaler, at de ser problemer med det.

Hos Venstre er man lodret uenig med Alternativets idé.

»Der er jo steder i landet, hvor det ikke er så let at cykle på arbejde, fordi der er langt. Det er nogle af dem, der vil komme til at betale for det. Jeg er ked af, at man på den måde vil diskriminere over for folk, der bor steder, hvor det ikke er så let at cykle på arbejde,« siger skatteordfører Louise Schack Elholm til TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om Coops lukning af 47...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Usædvanligt vejr under opsejling:...
bt.dk
Hver tredje passager gider ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx