Af - 19/03-15 09:05; Opdateret: 19/03-15 09:34

Forsikringsforvirring: Vi har bedre styr på bilen end på børneneForsikringsforvirring: Vi har bedre styr på bilen end på børnene

Er bilen vores kæreste eje? Vi har styr på kaskoforsikringen, men ikke på om vores børn er forsikringsdækket ved ulykker, eller hvis de får mén efter alvorlig sygdom, viser ny undersøgels

storybild

Kommunens ulykkesforsikring dækker da, hvis børnene kommer til skade i skoletiden, gør den ikke? Nej, for kommunen har siden 2012 slet ikke haft kollektive ulykkesforsikringer! Den fejlagtige antagelse har mange forældre, og det kan koste dyrt, hvis ungerne slår tænder ud i et frikvarter, og forældrene ikke har fået tegnet en ulykkesforsikring for deres børn. (Billede: polfoto/arkiv)

Er din bil kaskoforsikret: - Ja, er du tosset, tror du, jeg har råd til en ny bil, hvis den bliver smadret! Er dine børn forsikret, hvis de får slået tænderne ud i skolegården, eller får mén efter alvorlig sygdom. - Bæhhh, det tror jeg nok, eller...det håber jeg da??!

Politikerne vil gribe ind over for priserne på forsikring
Politikerne vil gribe ind over for priserne på forsikring

Mens andelen af bilejere, der ikke har styr på deres kaskodækning på bilen, end ikke kan måles i procent, er træfsikkerheden mildtest talt ikke prangende, når det kommer til forældres viden om, hvorvidt deres børn er forsikringsdækket ved ulykke og alvorlig sygdom.

Er du interesseret i historier om penge og privatøkonomi, så like MX PENGE her

Hele 68 procent af forældrene med hjemmeboende børn tror, at børnenes ulykkesforsikring – hvis de overhovedet har en - dækker mén efter alvorlig sygdom, men kun fire procent har rent faktisk tegnet en forsikring med denne dækning. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for If skadeforsikring.

Christian betalte overpris: Trygs forklaring lodret forkert
Christian betalte overpris: Trygs forklaring lodret forkert

- Mange forældre lever i en falsk tryghed, når det kommer til børnenes forsikringer, siger presseansvarlig i If Skadeforsikring Birgitte Ringbæk.

Samtidig tror 29 procent af forældre fejlagtigt, at deres egen ulykkesforsikring dækker, hvis børnene slår tænderne ud i et frikvarter i skolegården. Yderligere 19 procent tror, at kommunen har en kollektiv ulykkesforsikring, der dækker ulykker i skoletiden. Men siden 2012 har børnene ikke været dækket af kommunerne, fordi de længere må tegne kollektive ulykkesforsikringer.

250.000 kan blive ruineret ved sygdom
250.000 kan blive ruineret ved sygdom

En alvorlig tandskade kan løbe op i over 100.000 kroner i tandlægeregninger, som forældrene eller barnet selv kan komme til at hænge på senere i livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
Av! Wozniacki får svær lodtrækning
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx