Af Sebastian Kirk - 14/10-17 16:30

Supermarked indfører bødestraf for at smage på bland selv-slikketSupermarked indfører bødestraf for at smage på bland selv-slikket

Flere Rema 1000-butikker i Norge har indført bødestraf for at smage på bland selv-slikket.

storybild

Det er ikke i orden at prøvesmage bland selv-slikket, inden man køber det, mener Rema 1000 i Norge, hvor man i flere butikker har indført bødestraf for at overtræde den regel. (Billede: Liselotte Sabroe)

Vi kender det alle sammen: man står foran et ukendt stykke bland selv-slik hos købmanden, men ved ikke helt, om man tør give det en hel skefuld. For hvad nu, hvis det viser sig at smage dårligt?

Løsningen for mange er selvfølgelig at tage et enkelt stykke og smage på det, før man tager den endelige beslutning. Men den praksis har man nu fået nok af hos flere Rema 1000-filialer i Oslo. Her har man simpelthen indført bødestraf for at tage for sig af godterne.

Det skriver det norske medie DinSide.no.

Således er der ved bland selv-slikket i butikkerne opsat et skilt med teksten: 'Smagsprøver ikke tilladt. Ved overtrædelse pålægges kunden 20 kroner'. Lige ved siden af er et andet skilt med teksten: 'Rapseri og tyveri politianmeldes'.

»Da mange af vores butikker har haft store udfordringer med tyveri og svind, spurgte vi vores vagtselskab til råds. Et af tiltagene, de anbefalede, var sådanne klistermærker, og vi har erfaret, at det har haft stor præventiv effekt på antallet af tyverier i vores butikker. Det er godt for vores købmænd, og det er godt for vores kunder,« skriver kommunikationsdirektør i Rema 1000 Norge i en e-mail til DinSide.no.

Det er vagtselskabet Vectrocon, der har sat skiltene op i butikkerne. Ifølge daglig leder Kent Korsell koster det butikkerne tusindvis af kroner, når folk tager smagsprøver af bland selv-slikket.

»Jeg skal være forsigtig med at nævne et præcist beløb, men vi har butikker, hvor vi har afdækket svind i bland selv-slikket for op mod 100.000 kroner (80.000 danske kroner, red.) om året,« siger han til DinSide.no.

Han fortæller også, at skiltene primært har en afskrækkende effekt. Flere gange har man bedt kunder om at betale 20 norske kroner (16 danske, red.), hvis de har smagt på blandt selv-slikket, men de bliver dog ikke politianmeldt.

»Vi ser situationen an. Har du prøvesmagt en ting, før du putter en masse op i posen, gider vi ikke gøre et stort nummer ud af det,« siger Kent Korsell.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Smadrer al modstand: Astralis vinder...
bt.dk
Se billederne: Legendarisk hotel...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx