Af - 30/09-13 07:00

Indbrudstyve har fået øjnene op for de her huseIndbrudstyve har fået øjnene op for de her huse

Flere får rippet kolonihavehuset for elektronik. De mange nye velhavende byfamilier i kolonihaverne kan være forklaringen.

storybild

(Billede: Anne Fonnesbech)

Der lusker flere og flere indbrudstyve rundt på grusstierne i de danske kolonihaver. På bare et år er antallet af indbrud i kolonihavehuse steget med 41 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik over andet kvartal i 2012 og 2013.

Tyvene går typisk efter elektronik som fladskærms-tv'er og køkkenudstyr, fortæller Trygs kommunikationschef Gerhald Dall.

Netop de ting er der kommet flere af i kolonihavehusene, efter proletariatet de seneste år har fået selskab af en ny type beboere:

LÆS OGSÅ: Indbrudstyve tømte 15 kolonihaver

- Der er kommet unge byfamilier til, som er rigtigt ressourcestærke og veluddannede, siger livsstilsekspert Henrik Byager.

Og det er ikke gået indbrudstyvenes næse forbi:

- Indbrudstyvene har også fundet ud af, at der er nogle unge mennesker med fladskærme og stereoanlæg, som de gamle kolonihavebeboere typisk ikke har.

Der var indbrud i 327 kolonihaver i andet kvartal i år. I samme periode er antallet af indbrud i sommerhuse faldet med 19 procent, så der i april, juni og juli var 826 sommerhusindbrud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Mary fik Frederik til at græde: Læs...
bt.dk
Ny gade til dine børns barndom? Nu...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx