Af - 12/04-16 14:45; Opdateret: 14/04-16 15:17

Så meget mere tjener en ikke-ryger sammenlignet med en rygerSå meget mere tjener en ikke-ryger sammenlignet med en ryger

Ny undersøgelse viser, at rygere går længere tid uden at få arbejde end ikke-rygere. Dertil scorer de røgfri en bedre løn end de nikotin-afhængige.

Bildstrecke im Grossformat »

Sådan er studiet blevet lavet.

Det er usundt, det lugter, og det er dyrt. Der er mange ulemper ved at ryge, og nu har forskere i Californien påvist endnu en gulerod ved at kvitte smøgerne.

Ikke-rygere har en bedre timeløn end rygere. Ja faktisk kunne studiet helt præcist fastslå, at en ikke-ryger tjener 32,67 kroner (5 dollars) mere i timen end en nikotinafhængig. Det skriver The Guardian.

Forskerne kunne også påvise, at en røgfri havde 30 procent bedre chance for at komme i job inden for et år som arbejdsløs sammenlignet med en ryger. Det er dog ikke første gang, at et studie kommer frem til det resultat, at det er nemmere for arbejdsløse ikke-rygere at få job, end det er for en ryger.

Interesserer du dig for løn og arbejdsmiljø, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

- Vi har i snart 50 år kendt til sundhedsskaderne ved at ryge, siger Judith Prochaska ledende forsker af det nye studie foretaget ved Stanford University til The Guardian og fortsætter:

- Her er beviserne for, at rygning også har finansielle konsekvenser, når det kommer til succes på arbejdsmarkedet. Både i form af at blive genansat, men også i lønforskellen for rygere versus ikke-rygere, siger hun til The Guardian.

Undersøgelsen er dog ikke dykket ned i årsagerne til, at arbejdsgiverne kan være mindre tilbøjelige til at ansætte en ryger.

Men professor Linda Bauld, der underviser i sundhed på University of Stirling, har en idé om, hvad der kunne være grunden til, at rygerne har dårligere chancer for at få et job.

Hver syvende bar blæser på loven og ryger videre
Hver syvende bar blæser på loven og ryger videre

Hun forklarer, at rygere muligvis har flere sygedage på arbejdet, hvilket kan gøre dem mindre attraktive for arbejdsgiverne.

Blandt de folk, der allerede er dårligt stillet, kan rygning være den afgørende faktorer, som vejer negativt i forhold til at få et arbejde.
Det siger Linda Bauld til The Guardian. Hun har ikke været involveret i forskningen.

Klik dig gennem billedegalleriet for at se, hvordan studiet er lavet.


LÆS OGSÅ: Ny forskning: Tøj og møbler, der lugter af røg kan gøre dig syg

LÆS OGSÅ: MODE: Over stregen? Moschino satser på cigaretkollektion

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx