Af - 07/09-16 21:37

Så mange danskere indrømmer at have stjålet en cykelSå mange danskere indrømmer at have stjålet en cykel

I en ny undersøgelse indrømmer hver 13. dansker, at de har stjålet en cykel. De fleste har gjort det i forbindelse med en bytur, hvor de efterfølgende forlod cyklen.

Bildstrecke im Grossformat »

Hver dag i Danmark bliver mere end 150 cykler stjålet.

Har du nogensinde været på vej hjem fra en fest, hvor du ikke havde råd til en taxa, og bussen ikke gik? Hvis ja, så har du måske overvejet at gå på rov i cykelstativet i håbet om at finde en ulåst cykel, du kunne cykle hjem på.

Det er en tanke, der ikke er helt fremmed for mange, og flere har faktisk ført den ud i livet.

I hvert fald indrømmer hver 13. dansker, at de har stjålet en cykel. De fleste har dog ikke beholdt den, men gjort det i forbindelse med en bytur, hvor de efterfølgende har efterladt cyklen. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Vil du opdateres med artikler om tyveri, forbrug og økonomi, så like MX Penge på Facebook.

Det ærgrer mig rigtig meget, at så mange har stjålet en cykel. Det fortæller nemlig en ærgerlig historie om, at vores etik og samvittighed er udfordret, når vi tager hjem fra byen. Det kan muligvis have noget med alkohol at gøre, at der er længere tid mellem busafgangene hjem, og at man er træt. Men det gør det ikke i orden at stjæle.
Det siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Alene i 2015 blev der anmeldt mere end 55.000 cykeltyverier i Danmark, hvilket svarer til, at der hver dag bliver stjålet 150 cykler.

Cyklister skælder oftere ud i trafikken
Cyklister skælder oftere ud i trafikken

Undersøgelsen viser, at mænd har flest cykler på samvittigheden. 10 procent af mændene har stjålet en cykel på vej hjem fra en bytur uden at beholde den bagefter. Det samme indrømmer kun tre procent af kvinderne.

Kun én procent svarer ja til, at de har stjålet en cykel og enten beholdt eller solgt den videre.

Heldigvis er antallet af anmeldte cykeltyverier kun faldet de senere år, viser Danmarks statistik. I 2015 blev der anmeldt 55.371 mod 60.709 cykeltyverier i 2014.


LÆS OGSÅ: Dansker blev nummer 28 i triatlon: Havde drømt om mere

LÆS OGSÅ: Find din nye racercykel: Her er de gode råd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx