Af - 29/01-15 15:54

Ekspert: Ryanair kommer ikke på vingerne i KøbenhavnEkspert: Ryanair kommer ikke på vingerne i København

Den truende konflikt med fagbevægelsen vil tvinge det kontroversielle lavprisselskab Ryanair til at opgive flyvninger fra København, vurderer ekspert.

storybild

Fagbevægelsen demonstrerede torsdag mod Ryanair, som nægter at tegne dansk overenskomst for de piloter og det kabinepersonale, der skal betjene Ryanairs nye ruter fra Københvan.

Ryanair har meldt sig klar til at sende de første passagerer på vingerne fra Københavns Lufthavn mod London, Milano og Warszawa fra den 26. marts. Men den truende konflikt mellem det kontroversielle lavprisselskab og den danske fagbevægelse vil tvinge Ryanair til at blive på jorden, og i sidste ende vil Ryanair trække det korteste strå i konflikten og helt droppe planerne om at flyve fra Københavns Lufthavn.

Fagbevægelsen er klar til at blæse til kamp mod Ryanair
Fagbevægelsen er klar til at blæse til kamp mod Ryanair

Sådan lyder det fra arbejdsmarkedsforsker og professor emeritus ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen:

- Københavns Lufthavn er en meget velorganiseret arbejdsplads, hvor fagbevægelsen står utrolig stærkt. Når LO-forbundene etablerer sympatikonflikter for de faggruppe, som står for at fylde brændstof på flyvene, bagagehåndtering, mekanikere og catering, kan Ryanair ikke operere.

Flemming Ibsen vurderer, at Ryanair hellere vil droppe København end tegne overenskomst.

Pristjek: Skiferien kan blive dyr med lavprisfly
Pristjek: Skiferien kan blive dyr med lavprisfly

- Det vil være et brud med hele Ryanairs forretningskoncept, som er baseret på at konkurrere på lønnen. Jeg tror enden på det bliver, at de må opgive København.

Arbejdsmarkedsforsker og professor emeritus ved Københavns Universitet Jesper Jørgen Due vurderer ligeledes, at 'det kan blive overordentlig svært' for Ryanair' at operere fra Københavns Lufthavn.

Her er Ryanair’s mange gebyrtrick: Er prisen nu også så lav?
Her er Ryanair’s mange gebyrtrick: Er prisen nu også så lav?

- Det virker som om, Ryanair ikke rigtig er fortrolig med de danske forhold, siger han.

Kommerciel direktør i Ryanair David O'Brian sagde på et pressemøde torsdag, at Ryanair vil tage retlige skridt for at få sine fly på vingerne. Hvilke retlige skridt forblev uklart.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx