19/01-14 22:43

Millionkrav mod LundbeckMillionkrav mod Lundbeck

Lundbeck kæmper blot med næb og kløer for at holde konkurrenter væk, fremgår det.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Medicinkoncernen Lundbeck mødes nu af et større erstatningskrav for i strid med reglerne at have blokeret for konkurrence på selskabets hovedprodukt, antidepressionsmidlet Cipralex, skriver Jyllands-Posten mandag.

Det børsnoterede, amerikanske selskab Actavis kræver ifølge Jyllands-Postens oplysninger i omegnen af 100 mio. kr. i erstatning, fordi Lundbeck i en årrække uberettiget har blokeret for salg af kopier af Cipralex.

Vil ikke betale 700 mio. kr. i bøde til EU
Vil ikke betale 700 mio. kr. i bøde til EU

Lundbeck mener, at produktet er omfattet af patent, men ifølge Actavis sker der intet patentbrud, og Lundbeck kæmper blot med næb og kløer for at holde konkurrenter væk, fremgår det af et processkrift fra en nylig afgjort højesteretssag, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

»Actavis' opfattelse (er), at Lundbeck ikke blot forfølger et reelt ønske om at sikre sig, at der ikke finder patentkrænkelse sted, men med ethvert middel blot søger at forhindre enhver konkurrence på deres altovervejende hovedprodukt,« hedder det i processkriftet.

Actavis ønsker ikke at kommentere Jyllands-Postens oplysninger om erstatningskravet. Lundbeck mener ikke, at Actavis har krav på nogen form for erstatning.

Ny pille mod druk sendes på markedet
Ny pille mod druk sendes på markedet

»Der er ikke noget grundlag for, at de kan kræve erstatning. Det er dem, der har krænket, og dem, der er gået på markedet med et stof, der er fremstillet ved brug af en af vores metoder, der er dækket af et patent. Det må man ikke, og det skal vi have erstatning for, og det vil vi også søge at få,« siger pressechef Mads Kronborg, Lundbeck.

Kopifirmaer har siden 2009 ønsket at sende billigere versioner af Lundbecks supersællert på det danske marked, men Lundbeck har ved domstolene fået opbakning til et fogedforbud, der effektivt har holdt konkurrenterne væk.

Kilde: Jyllands-Posten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx